Osmaniye fıstığı ekonomiyi sırtladı
Osmaniye’nin en büyük ekonomik değerlerinden yer fıstığı, meyvesinin yanı sıra kabuğuyla da kent ekonomisine yıllık 200 milyon lira katkı sağlıyor
BİYOYAKIT ÇALIŞMASI
Sağlam, Osmaniye'de yer fıstığı kabuğu ve meyvesinin biyoyakıt olarak kullanılmasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Yer fıstığının yaprağı ve sapının da yem sektöründe değerlendirildiğine dikkati çeken Sağlam, "Yer fıstığı, üretimde her yönüyle üreticiye kâr olarak dönüyor. Yer fıstığı kökünden yaprağına, içindeki meyveden kabuğuna kadar her yönüyle değerlendirilebilen bir bitki" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor