Salı 12.12.2017

Soğuğun ilacı ‘soğan kebabı’

UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep mutfağında önemli bir yeri olan soğan kebabı, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi nedeniyle yöre halkından yoğun talep görüyor. Acı soğan ve etin birleşmesiyle oluşturulan, nar ekşisi, pul biber ve limonla terbiye edilen kebap, görüntüsü ve lezzetiyle dikkati çekiyor. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi diyetisyeni Demet Taş, soğanın bol miktarda A, B, C vitamini, fosfor, iyot ve kükürt gibi faydalı maddeler içerdiğini söyledi. Kentte 45 yıldır lokanta işleten Sakıp Çadır, Gazianteplilerin mevsime göre yöresel kebaplar tükettiğini belirterek, kışın en çok soğan kebabının tercih edildiğini söyledi. Çadır, "Kışın soğan kebabı yazın da patlıcan kebabı Gazianteplinin vazgeçilmezi. Soğan antibiyotiktir. Kışın hastalıklara karşı korur" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.