Pazar 14.01.2018

Anavarza’dan milyonluk yatırım

Adana kökenli Anavarza Bal, 2017’de yüzde 15 büyüyerek 3 bin ton bal üretimi gerçekleştirdi

Adını Anavarza antik kentinden alan, Adana kökenli Anavarza Bal, 2017'yi rekorla tamamladı. Duyusal analiz, kimyasal analiz ve Ar-Ge çalışmaları için kurulan laboratuvarıyla dünyanın ilk 10 tesisi arasına giren Anavarza Bal, 2017'de bir önceki yıla oranla yüzde 15 büyüyerek 3 bin ton üretim ve 6 milyon adet şişeleme gerçekleştirdi. Genel Müdür Can Sezen, son 2 yılda yaptıkları 10 milyon TL'lik yatırımla Adana ekonomisine katma değer sağladıklarını söyledi.

HEDEF YÜZDE 40
2018'de üretimi 4,2 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Sezen şunları söyledi: "Üretimimizi, şişeleme kapasitemizi ve geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 40 milyon TL'lik ciromuzu 2018 yılında yüzde 40 artırma hedefindeyiz. Türkiye'nin bal ihracatına paralel olarak ihracatımız ne yazık ki düşük. Bu yıldan başlayarak ihracatımızı iki katına çıkarmak istiyoruz. Öte yandan 2017 yılında bir ilk olarak piyasaya sunduğumuz toz bal gibi katma değere sahip ürünler geliştirmeye devam ediyoruz."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.