Anavarza’dan milyonluk yatırım
Adana kökenli Anavarza Bal, 2017’de yüzde 15 büyüyerek 3 bin ton bal üretimi gerçekleştirdi
Adını Anavarza antik kentinden alan, Adana kökenli Anavarza Bal, 2017'yi rekorla tamamladı. Duyusal analiz, kimyasal analiz ve Ar-Ge çalışmaları için kurulan laboratuvarıyla dünyanın ilk 10 tesisi arasına giren Anavarza Bal, 2017'de bir önceki yıla oranla yüzde 15 büyüyerek 3 bin ton üretim ve 6 milyon adet şişeleme gerçekleştirdi. Genel Müdür Can Sezen, son 2 yılda yaptıkları 10 milyon TL'lik yatırımla Adana ekonomisine katma değer sağladıklarını söyledi.
HEDEF YÜZDE 40
2018'de üretimi 4,2 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Sezen şunları söyledi: "Üretimimizi, şişeleme kapasitemizi ve geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 40 milyon TL'lik ciromuzu 2018 yılında yüzde 40 artırma hedefindeyiz. Türkiye'nin bal ihracatına paralel olarak ihracatımız ne yazık ki düşük. Bu yıldan başlayarak ihracatımızı iki katına çıkarmak istiyoruz. Öte yandan 2017 yılında bir ilk olarak piyasaya sunduğumuz toz bal gibi katma değere sahip ürünler geliştirmeye devam ediyoruz."
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor