Çamurlu tarlaların turuncu bereketi
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hasat sezonunun başlamasıyla Türk ve Suriyeli işçiler tarafından çamurlu tarlalardan toplanan havuçlar, sofraları renklendiriyor
İHRAÇ EDİLİYOR
Traktöre yüklenerek temizlenmek üzere fabrikaya gönderilen üzeri çamur kaplı havuçlar, tazyikli su yardımıyla yıkanıyor. Fabrikalarda temizlenen havuçlar, işçiler tarafından paketlenerek yurt içinin yanı sıra başta Suriye, Irak ve Rusya olmak üzere birçok ülkeye gönderiliyor. Reyhanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Öcal, havuç üretiminin kentte sürekli arttığını söyledi. İlçede 3 bin dekar alana havuç ekildiğini belirten Öcal, "Önceki yıllarda havuç üretiminde 500 dekar ekim yapılırken, bu oran şimdilerde 3 bin dekarı buldu. Dönüm başına 3 ton havuç alıyoruz. Bir iki ay daha hasat devam edecek. Yaklaşık 6 bin ton havuç mahsulünü iç ve dış piyasaya göndermiş olacağız. Gelecek yıl Reyhanlı'da 5 bin dekar havuç ekmeyi hedefliyoruz" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor