Son Güncelleme: Salı 07.08.2018
Konserve sezonu başladı: Ölümcül hatalara dikkat
Her yıl ölümlü zehirlenmelere yol açan ‘ev yapımı domates konservesi’ sezonu başlarken, uzmanlar ‘doğru yapım tekniği’ konusunda uyarıyor
ZEHRE DÖNÜŞÜYOR
Adana'da geçtiğimiz yıl iddiaya göre iddiaya göre domates konservesinden yaptıkları menemenden zehirlenmesi sonucu Baba Mustafa (66) , anne Kadriye (60) ve oğulları Mehmet Belhan (37) ile teyze Nebahat Duysak yaşamlarını yitirmişti. Kurallara uymadan yapılan konservelerde "clostridium botulinum" adlı toksinin oluştuğunu kaydeden Diyetisyen Özyaman, "Bu toksin insan vücuduna girince dünyanın en güçlü zehirlerinden birine dönüşüyor ve ölümlere yol açabiliyor" dedi.
BASINÇLI TENCERE
Özyaman, domates konservesinin sağlıklı bir şekilde yapılışını ise şöyle açıkladı: Domateslerin kabukları soyulmalı. Basınçlı tencerede kaynatılmalı, Her 5 litrelik tencere için, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 silme yemek kaşığı tuz eklenmesi gerekir. Pişen domatesler soğumadan, kavanozlara kepçeyle doldurulur. Ağzı kapatılmış olan kavanozlar, ters çevrilerek soğumaya bırakılır. Soğuyunca yeniden düzeltilir ve güneş görmeyen, serince bir yere konulur" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor