Pazar 23.09.2018

Köylerde nar ekşisi telaşı

UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'ın mutfak kültüründe, meze ve salatalarının vazgeçilmez lezzeti olan nar ekşisinin yapım telaşı köylerde başladı. Altınözü ilçesinin bereketli topraklarında yetişen nar çeşitlerinin toplanması ile başlayan nar ekşisinin serüveni zahmetli bir biçimde sirkelenmesi, özel yapım makine ile nar suyunun elde edilmesi ve odun ateşinde pişirilmesi ile son buluyor. Altınözü ilçesine bağlı Altınkaya Mahallesi'nde oturan Mehmet Özdemir, nar ekşisinin yapılışını şöyle anlattı. "Aile bireylerimiz ile topladığımız narları geleneksel biçimde sirkelemek üzere evimize getiriyoruz" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.