Türkiye’nin ilk kayısı hasadı Silifke'den
Geçtiğimiz yıl kilosu 40 TL’den satılan kayısının bu yıl 50-60TL’den satılması bekleniyor
TURFANDA meyveciliğin merkezi olan Mersin'in Silifke ilçesinde sezonun ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı. Geçtiğimiz yıl kilosu 40 TL'den satılan kayısının bu yıl 50-60TL'den satılması bekleniyor. Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi'nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler, yılın ilk kayısı hasadını Silifke'de yapmanın gururunu yaşadıklarını ve ilk hasatta 100 kilo kayısı topladıklarını söyledi. PAZAR SIKINTISI YOK
Dört dönüm örtü altına aldığı kayısı bahçesinden yaklaşık 10 – 12 ton ürün beklediğini ifade eden Gökler, "Bu yıl ürünümüz hava muhalefeti nedeniyle bir hafta geç hasat yapıldı. Kayısımız çok lezzetlidir. Tamamen doğal ortamda yetiştiriyoruz. Bu nedenle pazar sıkıntısı yaşamıyoruz. Bereketli bir sezon olacağına inanıyorum" dedi.
Atike CEYLAN
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor