Mersin’in geleneksel lezzeti: Cezerye
SOPA YARDIMIYLA YAPILIYOR
Haşlanan havuçlar daha sonra bantlar aracılığıyla kıyma makinelerine gönderiliyor. Burada, mesleğe yıllarını vermiş ustaların sopa yardımıyla kıyma makinesinden geçirdiği havuçlar, dev kazanlarda 85 derecede 1 saat pişirilerek marmelat haline getiriliyor. Ardından, havuçlar diğer malzemelerle harmanlanarak tablalara boşaltılıyor ve merdane yardımıyla düzleştirilip steril poşetlere sarılıyor.
HEM ÖZGÜN HEM KALİTELİ
Bu aşamadan sonra, en az 1 gün oda sıcaklığında bekletilen cezeryeler, kesilme aşamasına geçiyor. Makinelerin yardımıyla kesilen ve Hindistan ceviziyle kaplanan cezeryeler, paketlendikten sonra satışa hazır hale geliyor. Geleneksel lezzetin detaylı hazırlık süreci, Mersin'in cezerye geleneğinin bir parçası olarak öne çıkıyor, tüketiciye özgün ve kaliteli bir tat sunuyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor