SON DAKİKA... İş insanı Abdullah Taşkın ile eşi Reyhan Taşkın’a kabusu yaşatmışlardı: Çetenin kirli para trafiğine SABAH ulaştı!

SON DAKİKA... İstanbul’da iş insanı Abdullah Taşkın ile eşi Reyhan Taşkın’a kabusu yaşatan çetenin kirli para trafiğine SABAH ulaştı. Öyle ki çete üyelerinin üzerlerinde hiçbir şey bırakmamak için üçüncü şahıslara devrettikleri ortaya çıktı! Milyarlarca liralık mal varlığı bulunan çetenin Reyhan Taşkın’ın babasına ait lüks otomobilin ise oto hırsızı Şener Teke’nin üzerine geçtiği anlaşıldı. İşte detaylar…

SON DAKİKA... İş insanı Abdullah Taşkın ile eşi Reyhan Taşkın’a kabusu yaşatmışlardı: Çetenin kirli para trafiğine SABAH ulaştı!

İş adamı Abdullah Taşkın zorla bir binada alıkoyarak tehditle tüm birikimlerine çöken çete, üzerlerinde hiçbir şaibe bırakmamak için iddiaya göre hızlı bir şekilde harekete geçti.

ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA AKTARILDI

Taşkın'ın sahibi olduğu 34 AST 034 plakalı Rolls Royce marka lüks otomobil önce 27.10.2022 tarihinde oto hırsızlığından sabıkalı Şener Teke'nin üzerine geçirildi. Aradan iki ay sonra ise 26.12.2022 tarihinde lüks otomobil, hakikate muhalif etmekten yargılanan iş adamını zorla alıkoyan Sebahattin Azizağaoğlu'nun eşi Fatima Azizağaoğlu'na devredildi.

SON DAKİKA... İş insanı Abdullah Taşkın ile eşi Reyhan Taşkın’a kabusu yaşatmışlardı: Çetenin kirli para trafiğine SABAH ulaştı!

İNTERNETTEN SATIŞA ÇIKTI

Azizağaoğlu'nun üzerindeki otomobil bir süre sonra ise, 26.01.2023 tarihinde bir galericiye satıldı. Bu satışın hemen ardından galericinin hesaplarından Fatima Azizağaoğlu'na hesabına 12 milyon 785 bin tl para transferi gerçekleşti. Fatima Azizaoğlu bu parayı Nihat A., Hasan T., Sebahattin Azizağaoğlu ve Şener Teke'nin hesaplarına aktardı. Kısa bir süre sonra ise otomobil bir alışveriş sitesinde 29 milyon 947 bin tl ye satışa çıkartıldı. Aynı yöntemle Bentley marka 34 E 5011 plakalı milyonlarca değerindeki otomobil 19.10.2022 tarihinde Yılmaz T.'ye ardından üçüncü şahıslara devredildi.

EV VE ARSALAR EL DEĞİŞTİRDİ

Taşkın'a ait arazi ve evlerde bu yöntemle el değiştirildi. Abdullah Taşkın'dan zorla alınan Silivri ilçesindeki milyonlarca lira değerindeki denize nazır arsa, 26.12.2022 tarihinde İlhan A. ve Arif D.'ye geçti. Bu devrin hemen ardından Şener Teke'nin hesabına 4 milyon 150 bin lira gönderildi. Teke bu parayı ise Mualla A., Oğuz A., Hüseyin T.'nin hesabına aktardı.

SON DAKİKA... İş insanı Abdullah Taşkın ile eşi Reyhan Taşkın’a kabusu yaşatmışlardı: Çetenin kirli para trafiğine SABAH ulaştı!

AYNI YÖNTEMLE TRANSFER

Yine Fenerköy 3297 Ada 287 ve 288 parselde bulunan 10 dönüm arazi için Şener Teke, 27.12.2022 tarihinde Mualla A.'ya 384 bin TL, Oğuz A.'ya 1 milyon 500 bin TL, Hüseyin T.'ye ise 2 milyon 650 bin Tl aktardı. Tekirdağ Çorlu'daki 181 dönüm arazi ise önce Eray G. ve Akay G.'ye ardından 20.10.2022 tarihinde Akay A.'ya aktarıldı.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

İşadamının milyonlarca lira mal varlığına çöken çetenin suç dosyası da kabarık çıktı. Hüsnü Kerem Şen'in cinayetten arandığı, Sebahattin Azizzaoğlu'nun ise yalan beyandan bulunarak hakikate muhalif etmekten ceza aldığı belirlendi. Reyhan Taşkın'ın babasına ait lüks otomobilini zorla gasp eden Şener Teke'nin ise oto hırsızı olduğu belirlendi.

SON DAKİKA... İş insanı Abdullah Taşkın ile eşi Reyhan Taşkın’a kabusu yaşatmışlardı: Çetenin kirli para trafiğine SABAH ulaştı!

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre her şey ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın ve eşi Reyhan Göksun Taşkın'ın kapı komşusu Hüsnü Kerem S.'ye bir sohbet sırasında döviz almak istediğini söylemesiyle başladı. Hüsnü Kerem S., Taşkın'ı dövizi daha uygun bir kurla alabileceğini iddia eden Kapalıçarşı'da altın ticareti yapan Turan Yıldırım ile tanıştırdı.

PARA HESABA AKTARILDI

Abdullah Taşkın, tanışmanın ardından 1 milyon dolar döviz satın almak için o dönem 8 Milyon 200 bin liralık tutarı Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı olan Burak Yakın'ın sahibi olduğu Saygın Kıymetli Madenler A.Ş.'nin hesabına aktardı.

"KAPALIÇARŞI'DA BU İŞLER DÖYLE DÖNER"

İddiaya göre kısa bir süre sonra kendisini Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın'ın sahibi olduğu Nadir Döviz'in muhasebecisi olarak tanıtan bir kişi Abdullah Taşkın'ın ofisine gelerek "Hesaplarına gelen parayla altın alındığını" belirten bir evrak imzalamasını istedi. Paranın gün içerisinde hesabına dolar olarak geçeceğini söyleyen çalışan "Kapalıçarşı'da bu ticaret böyle döner. Sorun yok. Burak bey'in de Turan beyin de bu konudan haberi var. Siz hiç merak etmeyin" diyerek evrakı imzalattı.

SON DAKİKA... İş insanı Abdullah Taşkın ile eşi Reyhan Taşkın’a kabusu yaşatmışlardı: Çetenin kirli para trafiğine SABAH ulaştı!

"PARAN BİZDE DEĞİL"

Ancak aradan 5 gün geçmesine rağmen döviz bir türlü hesaplarına geçmedi. Taşkın, ne Turan Yıldırım'a nede Nadir Döviz'in sahibi Burak Yakın'a ulaşabildi. Birkaç gün sonra ise Turan Yıldırım, Taşkın'ı arkadaşı Recep Kaplan ile birlikte görüntülü arayıp "Bu parayı unutacaksın. Senin paran artık bizden çıktı. Nadir Dövizi'de Burak Yakın'ı da asla aramayacaksın" dedi.

"SENİ AZAT EDECEĞİZ"

İş adamı Taşkın parasını nasıl alabileceğini düşünürken iddiaya göre Turan Yıldırım yine aradı. Yıldırım, "Seni 500 bin euro karşılığında azat edeceğiz. Bu parayı iki gün içerisinde ödeyeceksin. Bu konuda burada kapanacak "dedi.

SON DAKİKA... İş insanı Abdullah Taşkın ile eşi Reyhan Taşkın’a kabusu yaşatmışlardı: Çetenin kirli para trafiğine SABAH ulaştı!

PEŞİNİ BIRAKMADILAR

Burak Yakın ve Turan Yıldırım tarafından suç örgütünün ortasına atıldığını fark eden işadamı Abdullah Taşkın, çaresizce bu parayı da iki gün sonra Yıldırım'ın gönderdiği kişiye elden teslim etti. Ancak iddiaya göre Yıldırım ve adamları bu süreçte Taşkın'ın peşini hiç bırakmadı. Bir hafta sonra Taşkın'ın taşındığı Çatalca'daki çiftlik evine Sabahattin Azizağaoğlu ile gelen Turan Yıldırım, " Bu kişi borsada senin yüzünden para kaybettiğini" söylüyor. Mağduriyetini gidereceğiz" dedi. Bu duruma itiraz eden Taşkın silahla tehdit edildi.

TÜM BİRİKİMİNE ÇÖKTÜLER

10 gün sonra Taşkın'ı arayan Turan Yıldırım, işadamını Beylikdüzü'nde bir ofise davet etti. Burada 1 gece zorla silah zoruyla alıkonulan işadamı Taşkın, Sabahahattin Azizağaoğlu'nun şoförü Şener Teke'ye milyonlarca lira değerindeki lüks otomobilini, Akay Genç'e ise Silivri Fener'de bulunan 10 dönümlük arsayı ve Çorlu'da bulunan 181 dönümlük tarlayı devretti. Bu olaydan birkaç gün sonra ise Reyhan Göksün Taşkın, babasından kalma milyonlarca liralık özel otomobilini de bu kişilere devretmek zorunda kaldı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.