Yakalanacağını anlayan şüpheli intihar girişiminde bulundu

Hatay’ın Defne İlçesinde 4 Ekim 2023 tarihinde meydana gelen tasarlayarak adam öldürme ve kasten yaralama olayının aranan 8 şüphelisinden 7’si, yakalanırken, yakalanacağını anlayan bir şüphelide ateşli silahla intihar teşebbüsünde bulundu.
Hatay'ın Defne İlçesi Harbiye Mahallesi'nde 4 Ekim günü düzenlenen silahlı saldırıda D.O. ve E.U isimli şahıslar yaralandı. Yaralılardan D.O. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis şüphelilerin peşine düştü. Güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini inceleyen polis olay yerine görünen yerleri siyah bez ile kamufle edilmiş motosiklet ile olay yerine gelen kasklı iki şahsın elektrikli ısıtıcı, kutusu içerisinde sakladıkları kısa dipçik pompalı tüfek diye tabir edilen silah ile 5 el ateş ettiler. Saldırıdan sonra şüphelilerin aynı motosikletle olay yerinden hızla kaçtıklarını belirleyen polis ekipleri, detaylı bir çalışmanın ardından şüphelilerin tek tek kimliğini tespit etti. Güvenlik kameralarının görüntülerinden şüphelilerin M.D., A.G., Y.A., F.A., H.G., S.M., B.A., B.G. ve H.M olduğunu tespit eden polis ekipleri, şüphelilerin adreslerini tespit ederek operasyon hazırlığına başladı.
Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon hazırlıklarını tamamladıktan sonra şafak vakti 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda aranan 8 şüpheliden 7'si yakalandı. Şüphelilerden H.G. ise adresine girileceği anda yakalanacağını anlayarak ateşli silahla intihar girişiminde bulundu. Başından ağır yaralanan H.G.'nin tedavi edildiği hastanede hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
Şüphelilerin evlerinde arama yapan ekipler, 4 adet pompalı diye tabir edilen av tüfeği, 1 Adet Antika Tabanca, 1 adet otomatik tabanca ve çeşitli boyut ve kalibrede çok sayıda fişek ve kartuş ele geçirildi.
Tasarlayarak adam öldürme ve kasten yaralama suçundan gözaltına alınan A.G, S.M ve Y.A çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, F.A., H.M, B.A ve B.G ise serbest bırakıldı.
HATAY İLÇELERİ
- Belen
- Payas
- İskenderun
- Samandağ
- Reyhanlı
- Dörtyol
- Hassa
- Kırıkhan
- Antakya
- Yayladağı
- Defne
- Kumlu
- Altınözü
- Arsuz
- Erzin
HATAY HAVA DURUMU
8 Mayıs 2025 Perşembe28 º
28 º / 16 ºEN SON HABERLER
- 1 Hatay’da 108 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
- 2 Hatay’da umutlar yeşermeye devam ediyor
- 3 Öğretmenler ve öğrenciler sahil temizliği yaptı
- 4 Motosiklet hırsızları 4 gün kaçabildi
- 5 Hatay’da kumar oynarken yakalanan 3 kişiye 27 bin 741 lira ceza!
- 6 Çeşitli suçlardan aranan 6 kişi tutuklandı
- 7 450 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi
- 8 Yuva kuran çiftlere HBB’den destek
- 9 Hatay polisi göçmen kaçakçılarına suçüstü yaptı
- 10 Hatay’da 7 günde 4 milyon 599 bin lira trafik cezası kesildi