Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) kampüsünde, Blocks for Hope Gönüllüleri, Gülmek İyileştirir Derneği, Jandarma Asayiş Vakfı ve HMKÜ iş birliğiyle hayata geçirilen 100. Yıl Köyü projesinin ikinci fazı, düzenlenen törenle açıldı. Bu açılışla birlikte, 66 yeni konut daha kullanıma sunuldu. Depremden etkilenenler için kalıcı ve dayanışma temelli yaşam alanları yaratmayı amaçlayan proje, ilk fazın ardından beş buçuk ay gibi kısa bir sürede ikinci adımını da hayata geçirdi. Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever, Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürü Mehmet Boyraz, projeye destek veren Tümen Ailesi, Blocks for Hope gönüllüleri, Gülmek İyileştirir Derneği ve birçok destekçi katıldı. Açılış programını Gülmek İyileştirir Derneğinden sanatçı İlker Ayrık yaptı. Ayrık, program boyunca esprileriyle salona neşe saçtı.
İLİMİZE HAYIRLI OLSUN
Törende konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Devlet-Millet dayanışmasının en güzel örneklerinden biri de yaralarımızı sarmak adına kalıcı bir iyileşmeyi hedefleyen ve Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı'na yakışır bir eser olarak inşa edilen "100. Yıl Köyü" projesidir. İlk etapta, 46 konutun tamamlanarak depremzede vatandaşlarımızın kullanımına sunulmasının ardından bugün de 66 konutun tesliminin yapılacak olması bizler ve insanımız için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Teslimi gerçekleştirilecek bu konutlarımızın ilimize ve insanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Evine kavuşan ailelerimizin yeni yuvalarında sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir ömür geçirmesi niyaz ediyorum." dedi.
DAHA ÇOK KATKI İÇİN İMKANLARIMIZI ZORLADIK
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, "Bilindiği gibi 'gülmek iyileştirir' düşüncesi vardır. Üniversite de iyileştirir. Şehir içinde üniversite iyileştirir. Biz üniversite olarak deprem sonrası süreçte gerçekten neredeyse şehrin bütün organizasyonlarına ev sahipliği yaptık. Bundan da çok mutlu olduk. Üniversitenin şehre çok daha fazla katkı sunması için imkanlarımızı genişletmeye çalıştık. Bir an önce yaralarımızı sarmaya çalıştık ve bu süreçte en önemli hususlardan bir tanesi, burada çalışan ve depremden etkilenen personelimizin barınma problemiydi. Aslında bu '100. Yıl Köyü' projesi bu çalışanlarımız için bir umut oldu. Bu proje, çalışanlarımızın üniversiteye bağlılıklarını arttırdı ve geleceğe olan umutlarını perçinledi. Üniversitemizin hızlı toparlanmasında bunun çok önemli bir yerinin olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum." dedi.
2. FAZIN AÇILIŞI YAPILDI
Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürü Mehmet Boyraz'da "Jandarma Asayiş Vakfı olarak yürüttüğümüz en büyük projelerden biri, Sayın Rektörümüzün öncülüğünde ve vakfımızın daha önceki gönüllüleriyle birlikte başlattığı bu projedir. Bu projeyi Türkiye genelindeki 81 il temsilciliğimize gururla anlatıyoruz." diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından projeye destek verenlere plaket takdim edildi. Atatürk Konferans Salonundaki açılış programının ardından katılımcılar hep birlikte 100. Yıl Köyü'ne geçerek 2. fazın açılışını yaptı.