Kilisliler, özellikler teravih namazından sonra sakatat kebabı yemeyi tercih ediyorlar.
Kebapçı Hanifi Zor, Ramazan ayı içerisinde iftardan sonra sakatat kebabı yemenin alışkanlık haline geldiğini belirtti.
Kebapçı Zor, teravih namazından çıkan Kilislilerin, ciğer, böbrek, dalak, yürek, karaciğer ve koç yumurtası gibi sakatat türü kebapları yediğini ifade ederek, "Havanın sıcak olması nedeniyle iftar vaktinde aşırı yemek yemeyen vatandaşlar, namazdan çıktıktan sonra muhakkak kebap yiyorlar. Kebaba olan talebin fazla olması nedeniyle işlerimizde büyük bir artış var. İftardan önce iş yerlerini açıyoruz. Sahura kadar, her çeşit kebap ve sakatat türü kebapları satıyoruz. İşlerden memnunuz. Bazı vatandaşlar ise kebap yedikten sonra dürüm yaptırıp evlerine götürüyorlar. Kilis’te, kebap yemek özellikle Ramazan’da bir alışkanlık haline geldi" dedi.
Kilis’te kebapçıların, büyük mangallarını iş yerlerinin dışına çıkararak kebap pişirmeleri dikkat çekiyor.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Kilis Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Kilis Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.