MHP’li Öztürk’ten İsrail’e sert tepki: “İslam ülkeleri ilişkilerini koparmalı!”

MHP Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Halil Öztürk, İsrail’in Gazze’deki ateşkesi ihlal etmesi ve gerçekleştirdiği katliamlar üzerine sert bir açıklama yaptı. Öztürk, İsrail’i ağır ifadelerle kınayarak, “Terör devleti İsrail, Müslümanın kutsalını, mukaddesatını yine tanımamaya devam ediyor. İsrail=İslam düşmanlığı” dedi.
Ramazan ayında Gazze'de ateşkesin sevincinin yaşanması gerekirken İsrail'in saldırılarına devam ettiğini vurgulayan Öztürk, İslam ülkelerini sorumluluk almaya ve İsrail'le diplomatik, ticari ilişkileri kesmeye davet etti. "İçimiz gidiyor, ciğerlerimiz parçalanıyor… Artık bu vahşete, insanlık ve hukuk tanımamazlığa dayanamıyoruz" diyen Öztürk, İsrail'e karşı uluslararası yaptırımların uygulanmasını istedi.
Öztürk, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Bu caniler, barbarlar yalnızca güçten anlar. Masumlar, kutsallar bunlar için hiçbir anlam ifade etmiyor. Özellikle İslam ülkeleri bu duruma daha fazla kayıtsız kalmamalıdır! İsrail çölde vaha arar hale getirilmeli, tecrite tabi tutulmalıdır!"


KİRİKKALE İLÇELERİ
Tüm Kirikkale HaberleriKIRIKKALE HAVA DURUMU
26 Mart 2025 Çarşamba25 º
25 º / 12 ºEN SON HABERLER
- 1 Kırıkkale Üniversitesi’nden vandallığa tepki
- 2 Başkan Erdoğan’dan MKE’ye teşekkür belgesi
- 3 Kırıkkale’de narkotik denetimi: 1.208 kişi sorgulandı
- 4 Kırıkkale’de doktora şiddet! Aile sağlığı merkezi önünde saldırıya uğradı
- 5 Minibüsle motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı
- 6 Sahte rapor tutukluları serbest kaldı
- 7 Kırıkkale’de Down Sendromu farkındalık günü etkinliği! Sevgi ve dayanışma ön plandaydı
- 8 Güvenlik kameraları olayı aydınlattı: Çalıntı traktör sahiplerine teslim edildi
- 9 TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, “Gazze’de yaşanan soykırıma Müslümanlar güçlü duruş sergilemeli”
- 10 600 yıllık Ahşap Miras: Şeyh Şami Camii zamana meydan okuyor