Duygu dolu anlara sahne olan törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören, Ayasofya Camii İmamı Bünyamin Topçuoğlu ile Beştepe Camii İmamı Mehmet Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hafız adaylarının camiye girişinde duygusal anlar yaşanırken, yapılan protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde hafızlık belgeleri takdim edildi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Vali Mehmet Makas ve Milletvekili Mustafa Kaplan, hafız adaylarına belgelerini verirken, gençlerin gayreti ve azmi takdirle karşılandı. Törenin sonunda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hediyeler takdim edildi.