"Kilit kavşak" olarak bilinen Kırıkkale, 43 ilin kara yolu bağlantı noktasında yer alması nedeniyle yoğun araç geçişine sahne oluyor. Bayram tatilinin bitmesine kısa bir süre kala memleketlerinden ayrılarak yaşadıkları şehirlere doğru yola çıkan sürücüler, özellikle Kırıkkale-Ankara kara yolunda yoğunluk oluşturdu. Zaman zaman araçların yavaş ilerlediği gözlemlenirken, trafik ekipleri de kavşaklarda ve geçiş noktalarında görev alarak akışı sağlamaya çalışıyor.
Yoğunluğun en fazla hissedildiği bölgelerin başında, Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Kayseri kara yolları geliyor. Karayolları ekipleri, trafik akışını rahatlatmak amacıyla bazı kavşaklarda geçici kapatma uygulamasına gitti. Alternatif güzergâhlara yönlendirilen sürücülerden dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları isteniyor.
Trafik ekipleri, tatilcilerin güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi için hem denetim hem de yönlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde alınan önlemlere rağmen araç yoğunluğu nedeniyle yer yer trafik akışında yavaşlamalar yaşanıyor. Özellikle akşam saatlerinde dönüşlerin artmasıyla birlikte yoğunluğun gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
Yetkililer, uzun yoldan gelen sürücülere dinlenerek araç kullanmaları yönünde uyarılarda bulunurken, bayram tatilinin son gününde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hem trafik hem de sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği bildirildi.