23-27 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlerde, farklı akademik birimlerden 150 öğrenci, 140 ülkede geçerliliği bulunan sertifikalarını almaya hak kazandı.
Projenin koordinasyonu, NÖHÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özlem Tümer tarafından yürütüldü. Eğitim ve belgelendirme süreçleri ise SGS tarafından sağlandı. Üniversiteden yapılan açıklamalar da, eğitimin içeriği ile ilgili de şu bilgilere yer verildi.
HACCP Programı: İki gün süren eğitimde, güvenli gıda üretimi süreçlerinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikelerin önlenmesi hedeflendi. Entegre Yönetim Sistemi Programı: Üç gün süren eğitimde kalite, çevre ve iş sağlığı yönetim standartları üzerinde duruldu. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Küresel Yeterlilik Vurgusu ile ilgili yapılan açıklamada; "Öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasını önemsiyoruz. SGS ile yaptığımız bu protokolle, öğrencilerimizin mesleki yeterliklerini uluslararası standartlara taşımak için önemli bir adım attık. Bu tür iş birliklerini artırarak devam ettireceğiz." denildi.