Protokol ile üniversite-sanayi iş birliği yeni bir boyut kazanırken, öğrencilerin uygulamalı eğitim, staj ve istihdam imkanları da genişleyecek. Eğitim içerikleri, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeniden şekillendirilerek, nitelikli iş gücü yetiştirilmesine katkı sağlanacak.
MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Ay ve Prof. Dr. Ahmet Çetin'in katılımıyla gerçekleşen imza töreninde; Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, Akhisar TSO Başkanı Sami Karaoğlan, Soma TSO Başkanı Cem Doğan ve Alaşehir TSO Başkanı Mesut Seyhan da yer aldı.
Manisa Teknik Bilimler, Salihli, Akhisar, Alaşehir, Soma ve Turgutlu Meslek Yüksekokullarını kapsayan protokol; laboratuvar ve atölyelerin geliştirilmesinden, müfredat düzenlemelerine; uygulamalı eğitimden istihdama kadar pek çok alanı içine alıyor. Bu sayede eğitim süreçleri, doğrudan reel sektörün beklentileri doğrultusunda şekillendirilecek. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, iş dünyasıyla üniversitenin birlikte hareket etmesinin, gençlerin istihdam olanaklarını güçlendireceğini belirterek, "Sanayi ile eğitimin birleşmesi, Manisa'nın ekonomik potansiyeline de değer katacaktır" dedi.
Rektör Prof. Dr. Rana Kibar ise, protokolün üniversite ve iş dünyası arasında köprü görevi göreceğini ifade ederek, "Öğrencilerimizin daha donanımlı yetişmesi ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi adına bu iş birliğini son derece kıymetli buluyoruz" sözleriyle tüm paydaşlara teşekkür etti. Türkiye genelinde 103 üniversiteden 388 meslek yüksekokulunun 367 TOBB üyesi oda ve borsa ile eşleştirildiği bu büyük ölçekli proje, yerel kalkınma ve mesleki eğitimde kalite hedeflerine önemli katkılar sunmayı amaçlıyor.