Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile BESAŞ Unlu Mamuller Araştırma ve Üretim Merkezi ortaklığında, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Göçmen'in koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında 'Dr Simit' adlı ürünün üretimi yapıldı. Dr Simit, Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen AR-GE Günleri kapsamında kamuoyuna tanıtıldı. BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, yeni bir ürün olan 'Dr Simit'in halk sağlığı açısından önemli olduğunu belirterek, "Ürettiğimiz bu yeni ürün peynir altı suyu katkısı ile protein, vitamin ve mineral madde bakımından zenginleştirilmiş, fonksiyonel bir simit çeşididir. Peynir fabrikası yan ürünü olan peynir altı suyu, peynir altı tozu üretimi gibi bazı işlemlerde kullanılıyor. Ancak nakliyesi soğuk zincir gerektirmesi nedeniyle pahalı olduğundan birçok işletme peynir altı suyunu çevreye bırakıyor. Bu durum çevre kirliliği ile ekonomik kayıplara sebep oluyordu" dedi. Bektaş, Keles'teki BESAŞ Süt Fabrikası'nda elde edilen peynir altı suyunun simit üretiminde değerlendirildiğini ifade ederek, "Bu sayede hem çevre kirliliği hem de ekonomik kayıplar önlendi" diye konuştu.