Uludağ Üniversitesi (UÜ) Süt Teknolojisi Programı öğretim görevlisi ve öğrencileri tarafından probiyotik ve prebiyotik içerikli "simbiyotik" dondurma üretildi. Süt Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, rektörlük tarafından bir proje kapsamında kendilerine dondurma makinesi, pastorizatör ve derin dondurucu alınması sayesinde dondurma üretimine başladıklarını söyledi. Dondurmanın, her mevsimde ve her yaştan kişi tarafından sıklıkla tüketilen bir gıda olması dolayısıyla çalışmalarında bu ürünü tercih ettiklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Yaz aylarında en çok tükettiğimiz ürünlerden biri dondurmadır ve 6-7 ay kadar uzun bir süre tüketilen bu ürünün insanlara hem keyif hem de sağlık kazandırması düşüncemizin çıkış noktası oldu. Projemizde dondurmamızın probiyotik bir ürün olmasını istedik. Probiyotik, insan vücudunda bağırsaklarda bulunan faydalı mikroorganizmalardır. Bu faydalı mikroorganizmalar bağırsak florasında bulunur ve floranın çoğunluğunu oluştururlarsa patojen bakterilerin o bölgede tutunmalarını da engellerler. Sindirim sistemine alınan probiyotik mikroorganizmaların bağırsaklarda kalabilmesi için onlara bir besin lazım o nedenle probiyotiklerin besin kaynağı olan prebiyotik lifleri de dondurmamıza ekledik. Ürünümüzü probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı bir ürün olması itibariyle 'simbiyotik' olarak da nitelendirebiliriz."