22 Nisan Dünya Günü nedir? 22 Nisan Düny Günü doddle oldu
Google, 22 Nisan Dünya Günü özelinde bir doodl hazırladı. Bu doodleda dünya hakkında ilginç bilgilere yer verildi. Örneğin; gezgin albatros; yaşayan kuşlar arasında en büyük kanat genişliğine sahip kuştur. Sahil sekoyası; en uzun ağaçtır. Paedophryne amauensis, omurgalı en küçük canlıdır. Amazon nilüferi, dünyanın en büyük su bitkilerinden biridir. Yaşayan en eski canlı türü ise kolekanttır. 22 Nisan Dünya Günü anlamı nedir?

22 Nisan Dünya Günü nasıl ortaya çıktı? 1969 yılında San Francisco'da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı'nda, John McConnell tarafından dünyanın güzelliği kutlandı, ayrıca dünyanın karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla özel bir gün düzenlenmesi kararlaştırıldı.
John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson'un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD'nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.
GOOGLE'DAN DOODLE MESAJI: "Burada ele aldığımız canlılar, evimiz dediğimiz bu gezegendeki birbirinden farklı, benzersiz ve olağanüstü yaşam formlarının yalnızca çok küçük bir parçasını temsil ediyor. Dünya Günü kutlu olsun!"