Cennet Çamuru tarifi, MasterChef 2021 son bölümde yapılması sonrasında merak konusu olarak MasterChef Cennet Çamuru nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklinde araştırılmaya devam ediliyor.
CENNET ÇAMURU NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
- 1 kg tel kadayıf
- 250 gr tereyağı
- 700 gr Kilis kaymağı
- 400 gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 avuç antep fıstığı
- 200 gr kuş pisi çekilmiş Antep fıstığı
CENNET ÇAMURU YAPILIŞI:
- Kadayıflar tahta üzerinde yağa sürülmüş bıçakla 1 cm boyunda kıyılır. 50 cm çapında yuvarlak bir tepside yağ eritilir. Kırılan kadayıfla karıştırılır.
- Kadayıfın yarısı tepsiye konur. 2 su bardağı şeker kadayıfın ortasına konur. Kalan kadayıflarla şekerin üzeri kapatılır. Kadayıfın üzeri başka bir tepsi ile örtülür. Bu şekilde kısık ateşte kadayıf alttan pembeleşinceye ve şeker eriyinceye kadar pişirilir.
- 2 su bardağı şekerin üzerine 1 su bardağı su konur ve çelik bir tencerede kaynatılarak koyu kıvamlı bir şerbet hazırlanır. Kavrulmuş kadayıfın üzerine dökülür. Karıştırılarak ateşten alınır.
- Üzerine 200 gr kuş pisi çekilmiş fıstık eklenir ve karıştırılır.
- Kadayıf tepsiye bir parmak kalınlığında yayılır.
- Üzerine boşluk bırakmadan öbek öbek kaymak konur.
- Kaymağın üzerine pudra şekeri eklenir. Dövülmüş fıstık serpilir. Tarçınla süslenir.
KAYNAK: acunn.com