Muş Devlet Hastanesi'nde hemofagositik lenfohistiyositoz ve Karaciğer Yetmezliği tanıları konulan Bebek, yenidoğan Çocuk yoğun bakım ihtiyacından dolayı Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne Uçak Ambulans ile sevk edildi.
İl Sağlık Müdürlüğü, bebeğin ileri tetkik ve tedavi için başka bir hastaneye sevk edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı Hava Nakil Koordinasyon Biriminden ambulans uçak talep etti.
Muş Devlet Hastanesi tarafından yapılan değerlendirme sonrası bebeğin ileri tetkik ve tedavisinin Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde yapılmasına karar verildi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Uçak Ambulans, İstanbul Havalimanı'ndan havalanarak Muş'a iniş yaptı. Havalimanına ambulansla getirilen bebek, uzman sağlık ekibi eşliğinde Ankara'ya nakledildi.
112 Doktoru Fatma Nur Erdal, "Muş Devlet Hastanesi'nde karaciğer yetmezliği tanısı konulan 7 aylık Mirza bebeğimizi, uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk ettik. Şu an durumu iyiye doğru ilerliyor, umarım daha da iyi olacak. Sağlık Bakanlığımızın uçak ambulans hizmeti, küçük yaşta olan hastalarımız için oldukça önemli. Bu hizmet sayesinde hastalarımız güvenli bir şekilde sevk edilerek, daha iyi sağlık hizmeti alabiliyor. Bebeğimiz yaklaşık 20 gündür ishal ve kusma şikâyeti yaşıyordu. Aile, bu süreçte çeşitli hastanelere başvurmuş. Son olarak Muş Devlet Hastanesi'nde karaciğer yetmezliği tanısı konuldu ve gerekli sevk işlemleri başlatıldı" dedi.