3- Zeytinyağına özgü polifenoller kalp sağlığını koruyabildiği gibi birçok kanser gelişme riskini yüzde 50'ye kadar azaltabilmekte. Günde 4 yemek kaşığı zeytinyağı tüketmek bu yararlı etkiler için yeterlidir.
4- Kabak çekirdeği bağırsak parazitlerini temizleyici etkiye sahiptir. Yüksek triptofan içermesi sebebiyle serotonin üretimini de artırır. Magnezyum ve çinko deposu olan kabak çekirdeğinden 1 avuç içi porsiyon miktarında yiyin.
5- Yoğurt bağırsakta faydalı bakteri üremesini artırır. Kalın bağırsak kanseri gelişimini azaltır. Kemik mineral yoğunluğunu korur. Protein, kalsiyum, potasyum deposu yoğurt için her gün 1 kase çok faydalı.
PEYNİR YAŞLANDIRIR MI?
Son dönemlerde peynirin hızlı yaşlandırdığı ile ilgili maalesef yine bilimsel olmayan bilgiler dolaşıyor. Sizlerden de çok soru aldım. Peynir yaşlandırır mı? Yemeyelim mi diye? Peynir hem geleneksel besinimiz hem de oldukça yararlı bir süt ürünüdür. Anadolumuz'da yüzlerce çeşit peynirimiz üretilmektedir. Probiyotik etkili ve kalsiyum deposu olan peynirin sağlıklı beslenme de bulunması genel sağlığımıza fazlasıyla olumlu etki sağlamaktadır.
Yaşlandırma konusuna gelince tüm araştırmalar tam tersini bize göstermektedir. Peynir; içindeki whey proteinleri ile cilt sağlığı ve cildin yaşlanma karşıtı mekanizmasını destekleyebilen mükemmel süt ürünüdür. Deride yaşlanmayı hızlandıran hücre bariyer bütünlüğünün bozulmasını önlediği yapılan araştırmalarda bulunmuştur.