Yüksek glisemik indeks, diyabet başta olmak üzere birçok kronik rahatsızlık ve kan şekeri düzeylerinin dengesizleşmesinde riskler barındırıyor. Özellikle "karbonhidrat" içeren besinlerle birlikte neredeyse temel besinlerden biri olan ekmekten de uzak durmak gerekiyor bu süreçte. Fakat bir doktor, ekmeği tüketme şeklinde yapılabilecek ufak bir değişikliğin bu riskte büyük düşüş sağladığını belirtti. Nasıl mı? İşte cevabı…
Özellikle hangi sıcaklıkta muhafaza ettiğinizin bu değişimde büyük rolü olduğunu belirten Patel, sosyal medyada yaptığı açıklamayla büyük dikkat çekti.
Patel, bazı besinleri daha soğuk ortamlarda saklamanın sağlık açısından da avantajları olduğunu söylüyor.
DrChintalsKitchen hesabında paylaşılan bir videoda, ekmeğinizi dondurmanın ve yeniden ısıtmanın nişastayı nasıl etkilediğini ve dolayısıyla bağırsaklarınızı nasıl etkilediğini açıkladı.