Kanserden korunmanın yolu, sandığınızdan daha basit olabilir! Bilim insanları, günlük olarak tüketilen bir porsiyon yiyeceğin bağırsak kanseri riskini %20'ye kadar azaltabileceğini ortaya koydu. Üstelik bu besin, doğal olarak kanserle savaşan faydalı bakteriler içeriyor!
Bir kanser cerrahı, kanser riskini azaltmak için günlük beslenmelerine bir porsiyon eklemeyi önerdi. Onkolog Profesör Justin Stebbing, bu sevilen ürününün doğal olarak kanserle savaşan bakteriler içerdiğini ve kolon kanseri olarak da bilinen hastalığın riskini yüzde 20'ye kadar azalttığını iddia ediyor.
Prof. Stebbing, özellikle canlı kültürler içeren yoğurtların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Farklı fermantasyon süreçleri farklı seviyelerde faydalı bakteri oluşumuna yol açabilir, bu nedenle canlı kültürlere sahip yoğurtları tüketmek en iyisidir" dedi.
Ayrıca, sade, şekersiz ve tam yağlı yoğurtların daha fazla protein içerdiğini, şeker ve katkı maddeleri bakımından ise daha düşük olduğunu sözlerine ekledi.