Süper besin listelerinin başına oturan brokoliyi aslında yanlış pişirdiğimizi biliyor muydunuz? Ağaç şeklindeki bu sebze, aslında doğru pişirildiğinde sadece 100 gramıyla günlük C vitamini ihtiyacınızın %148'ini karşılıyor. Peki doğru pişirme yöntemi nedir? İşte adım adım cevabı…
Bir uzmanın paylaştığı video, bu besleyici sebzeden maksimum faydayı nasıl elde edebileceğinize dair önemli bir ipucu veriyor.
Brokolinin sadece 100 gramı günlük C vitamininin %148'ini ve B6 vitamininin %10'unu içerir. Ayrıca yağ oranı düşük ve lif yönünden oldukça zengin.
Ancak çoğu insan kaynatmadan önce sapını kesip atar. 38.000 takipçisi olan My Real Food TikTok hesabına göre, bu yanlış bir yöntemdir.
Genellikle israf edilen saplar aslında çiçeklerden daha fazla kalsiyum, demir ve C vitamini içeriyor.
Birçok kişi sapın aslında yenilebileceğinin farkında değilmiş gibi görünüyor, bazıları bunun sizin için kötü veya iştah açıcı olmayabileceğini düşünüyor
Brokoli, olduğu haliyle pişirilmesi nispeten kolay bir sebzedir ve onu pişirirken muhtemelen kendinize güvenirsiniz, ancak insanlar onu pişirmenin "doğru" yolunu yeni yeni öğreniyorlar.