Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, vücudunuzun sağlıklı kalmak ve obeziteden korunmak için yaptığı ilk savunmadır. Bağışıklığı güçlendirme konusunda akla gelen ilk düşünceler genellikle C vitamini ve çinko takviyeleri olsa da, birçok besin vücudun bağışıklık tepkisini güçlendirmede önemli bir rol oynar.
TURUNÇGİLLER
Limon, portakal, greyfurt ve mandalina gibi tüm turunçgiller C vitamini açısından zengindir. Bu temel vitamin, beyaz kan hücrelerinin (kan hücrelerinin) üretimini artırır. Böylece enfeksiyonlara karşı mücadele ederken vücudunuzun metabolik kapasitesini de önemli ölçüde artırabilir.
BROKOLİ
Bu sevimli küçük ağaçlar A, C ve E vitaminleri ve lif yönünden zengin bir besin deposudur. Brokolideki vitaminler güçlü antioksidanlar olarak görev yapar ve vücuttaki zararlı serbest radikalleri nötralize ederek bağışıklık sistemini destekler.
ISPANAK
Ispanak, vücudun yeni hücreler üretmesine ve DNA'yı onarmasına yardımcı olan mükemmel bir folat kaynağıdır. Ispanak ayrıca C vitamini ve beta-karoten içerir, bu da bağışıklık sisteminin daha da sağlamlaşmasına katkıda bulunur.
PATLAMIŞ MISIR
Şaşırtıcı bir şekilde patlamış mısır, bağışıklık sistemini güçlendirici ve metabolizmayı hızlandırıcı bir beslenme sistemine faydalı olabilir. İlk olarak, lif, vitamin ve mineral içeren bir tam tahıl olması nedeniyle, bağırsak sağlığını iyileştirebilir. Böylece bağışıklık sistemini güçlendirmek için oldukça etkilidir, ancak bundan daha fazlası da vardır.
Patlamış mısır, araştırmaların oksidatif hasarı azaltabildiğini ve kardiyovasküler hastalıkları önleyebildiğini gösteren polifenoller bakımından zengindir. İlave şekerler olmadan maksimum bağışıklık sistemini güçlendirmek için, deniz tuzu ile patlatılmış mısırlar gibi sağlıklı hallerine dikkat etmek bu noktada önemli. Doymuş yağda patlatılmış ve işlenmiş tuz içeriği yüksek bir patlamış mısır, tam tersi etkiye sebep olabilir.