Hindistan cevizi suyu, hindistan cevizinin içerisinde bulunan berrak bir sıvıdır. Kendine özgü tadı ve meyvenin özünü oluşturan bu su, birbirinden farklı faydalara sahip. Tüm dünyada oldukça sevilen meyvelerden biri olan hindistan cevizi suyunun eşsiz faydaları ise vücudunuza birçok olumlu etki sunuyor.
Healthline'a göre hindistancevizi suyu, yaklaşık altı ila yedi aylık olgunlaşmamış hindistan cevizlerinden hasat edilir. Hindistan cevizinin tamamen olgunlaşması genellikle 10 aydan bir yıla kadar sürer.
HİNDİSTAN CEVİZİ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Hindistan cevizi suyu, Healthline'a göre birçok sağlık yararına sahiptir . Yani cevap evet ve işte bunun bazı nedenleri:
Düşük şeker ve kalori oranıyla kilo kontrolüne yardımcı olur. Bu sayede diyet listenize destekleyici olarak ekleyebilirsiniz.
İçeriğinde yağ veya kolesterol bulunmaması, hindistan cevizi suyunu olası bir doymuş yağ ve kolesterol birikimi riskine karşı koruyucu hale getiriyor.
En çok kemiklerin güçlenmesi için gerekli olarak bildiğimiz kalsiyum yönünden de zengin olması, düzenli tüketimde bağışıklık sistemini de düzneler.
Antioksidan oranının yüksek olması ise, bedeninizi büyük oranda korumanıza imkan tanıyor. Özellikle kanserden kronik iltihaplanmaya kadar birçok hastalığın ana kaynağı olan serbest radikallere karşı vücudunuzu korur.
GÜNDE NE KADAR HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU İÇİLMELİ?
WebMD'ye göre, birinin günlük olarak tüketmesi gereken standart bir hindistan cevizi suyu miktarı bulunmamakla birlikte, düzenli olarak içen kişiler günde bir ila iki bardak içmelidir.
FAZLA İÇİLMESİ DURUMUNDA ORTAYA ÇIKARABİLECEĞİ ZARARLI ETKİLER NELERDİR?
Hindistan cevizi suyunun birçok faydası olsa da fazlası zararlı olabilir.
Hindistan cevizi suyunun kan basıncını düşürme olasılığı da vardır ve tansiyon sorunları olan kişiler, içmeden önce doktorlarıyla konuşmalıdır.
WebMD ayrıca içeceğin ameliyat sırasında ve sonrasında " kan basıncı kontrolünü engelleyebileceğini", bu nedenle insanların ameliyattan en az iki hafta önce içmeyi bırakmaları gerektiğini söylüyor.
Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'nden Diyetisyen Kacie Vavrek, potasyum içeriği yüksek olduğu için kronik böbrek hastalığı olan kişilerin "çok miktarda hindistancevizi suyu" içmemesi gerektiğini yazıyor.