Günümüzde sağlık denince akla ilk gelen vitaminlerden biri C vitaminidir. Bu değerli vitamin, sadece vücudumuzun savunma mekanizmasını güçlendirmekle kalmayıp, birçok farklı açıdan sağlığımıza katkı sağlar. İlginç bir gerçek ise, toplumda yaygın olan kanının tersine, C vitamininin en zengin kaynağının portakal olmadığıdır. Aslında doğada, portakaldan çok daha fazla C vitamini içeren çeşitli besinler bulunmaktadır. Şimdi bu C vitamini deposu besinleri keşfedelim...
ANANAS
Ananas, hem lezzetli hem de besleyici bir meyvedir. Bir fincan ananas, yaklaşık 80 mg C vitamini içerir.
Ananas, bromelain enzimi içerir. Bu enzim, proteinleri sindirmeye yardımcı olur ve sindirim sistemini destekler. Yüksek C vitamini içeriği de bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı korur.
Sadece C vitamini değil, aynı zamanda manganez gibi antioksidanlar açısından zengindir. Bu maddeler, vücudu serbest radikallere karşı korur ve hücre hasarını önler.
İçerdiği bromelain, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
GREYFURT
Greyfurt, C vitamini açısından zengin bir turunçgil meyvesidir. Yarım greyfurt, yaklaşık 40 mg C vitamini içerir.