Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Anadolu'nun bu yöresel tatlarını hiç denemiş miydiniz? Lezzetiyle adeta mest ediyor

Anadolu'nun bu yöresel tatlarını hiç denemiş miydiniz? Lezzetiyle adeta mest ediyor

Ülkemizin her bir yanı enfes lezzetlerle çevrilidir. Yönünüzü nereye doğrultsanız o bölgeye ait yemeklerle karşılaşırsınız. Bugün sizlere Anadolu'nun yöresel lezzetlerinin tariflerini derledik. Tokat'tan Kırıkkale'ye ve Bayburt'a uzanan bu yolculukta yöresel lezzetlerin tariflerini ve püf noktalarını keşfedebilirsiniz.

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 09.07.2025 08:54
PAYLAŞ
ABONE OL
Anadolu’nun bu yöresel tatlarını hiç denemiş miydiniz? Lezzetiyle adeta mest ediyor

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Anadolu'nun çeşitli noktalarından lezzet şöleni niteliğinde bir menü ile karşınızdayım. Dolmaları ile meşhur Tokat'tan et dolması, Kırıkkale'den soğan pidesi ve Bayburt'tan süt böreği soframızda olacak...



SÜT BÖREĞİ
MALZEMELER
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı, az sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un
SÜT ŞERBETİ İÇİN:
4 bardak süt
1.5-2 su bardağı şeker
ARASINA VE ÜZERİNE:
250 gr fındık kırığı (iri olacak)
5-6 kaşık tereyağı
YAPILIŞI: Hamurun bütün malzemeleri eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Minik bezeler haline getirilir. Üzeri bez ile kapatılıp biraz bekletilir. Bezeler tek tek bol un ve nişasta karışımı ile açılır. Açılan bezeler 3'e ayrılır. 3 beze tek tek bir seferde açılır. Tepsinin altı tereyağı ile yağlanır. İlk hamur katı serilir. Üstüne fındık ve az tereyağı koyulur. Aynı işlem diğer hamur katlarına da yapılır. Bardak yardımı ile şekil şekil kesilir. Üzerine bol tereyağı dökülüp fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Börek pişerken süt şerbeti hazırlanır. Süt ve şeker kaynatılır. Börek piştikten sonra süt börekten sıcak olacak şekilde üzerine dökülür.



ET DOLMASI

MALZEMELER
1 kase düğü
1 kg yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
Asma yaprağı
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI: Soğan ince olacak şekilde doğranır. Kıyma, düğü, salça, baharatlar ve bir su bardağı su ile iyice yoğrulur. Asma yaprağı 3-4 parçaya bölünür. Her parça küçük bohçalar şeklinde sarılır. Hazırlanan dolmalar tencereye dizilir. Üzerine ara ara tereyağı konulur. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte 4-5 saat pişirilir. Suyunu çektikçe sıcak su ilave edilir.

Akşam ne pişirsem? derdine son! Sofralarınızın kurtarıcısı olan enfes tarifler...

Akşam ne pişirsem? derdine son! Sofralarınızın kurtarıcısı olan enfes tarifler...

Yazın sıcağına bol serinlik katacak kızılcık şerbeti tarifi! Bu lezzet adeta içinizi ferahlatacak...

Yazın sıcağına bol serinlik katacak kızılcık şerbeti tarifi! Bu lezzet adeta içinizi ferahlatacak...

T.C. ESKİŞEHİR 6. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN Resmi İlandır

T.C. ESKİŞEHİR 6. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN



SOĞAN PİDESİ

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
10 yemek kaşığı sıvı yağ (Yufkaların üzeri için)
İÇ HARCI İÇİN:
6 soğan (Doğranmış)
3 adet domates (Rendelenmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanoz (Kıyılmış)
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI: İç harcı için ısıtılmış tavada sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar soteleyin. Salçayı ve ardından domates rendesini ekleyip orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Ocaktan almadan önce maydanozu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Hamuru için bir kapta tüm malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve 5 eşit beze olacak şekilde bölün. Bezeleri tepsinizin büyüklüğüne göre açın. Açtığınız yufkaların üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün. 3 adet yufkayı tepsinize yerleştirin. İç harcın tam altında olacak 4'üncü yufkanın çiğ kalmaması için ayrı bir tepside 170 derecede 7 dakika kadar fırınlayın. Fırınlanan yufkayı diğer 3 yufkanın üzerine koyduktan sonra iç harcı yufkanın her yerine yayın. Son yufkayı da harcın üzerine yerleştirdikten sonra bir kapta çırptığınız yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karışımını yufkanın üzerine iyice yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Akşam ne pişirsem? derdine son! Sofralarınızın kurtarıcısı olan enfes tarifler...

Akşam ne pişirsem? derdine son! Sofralarınızın kurtarıcısı olan enfes tarifler...

Yazın sıcağına bol serinlik katacak kızılcık şerbeti tarifi! Bu lezzet adeta içinizi ferahlatacak...

Yazın sıcağına bol serinlik katacak kızılcık şerbeti tarifi! Bu lezzet adeta içinizi ferahlatacak...

T.C. ESKİŞEHİR 6. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN Resmi İlandır

T.C. ESKİŞEHİR 6. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Kuruluş Osman
    5. Can Borcu
    6. Aile Saadeti
    7. Gözleri KaraDeniz
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın