Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Baklayla neler yapılır görünce şaşıracaksınız! Bu 3 tarif baharı sofranıza getiriyor

Baklayla neler yapılır görünce şaşıracaksınız! Bu 3 tarif baharı sofranıza getiriyor

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün tam da bahar ruhuna uygun baklalı tarifler veriyorum. Tamamıyla Ege ve Akdeniz kokan bir besin olan bakla, şifalı ve faydalı gıdaların başında geliyor. Düşük kalorili olması, kalp sağlığını koruması, vitamin ve mineral bakımından zengin olmasından dolayı sofralarımızın göz bebeği olması gereken bir sebze. Bakla; taze bakla olarak tüketilebileceği gibi, tanelerinin kurutularak kuru bakla olarak da satışa sunulması, bakla yemeklerinin çeşitliliğini artırmıştır. Yeşil olan taze baklanın enfes zeytinyağlı yemeği olur ve yanında olmazsa olmaz arkadaşı sarımsaklı yoğurttur. Ayrıca kuru baklayı da en çok fava olarak tüketiriz.

Giriş Tarihi: 14.05.2025 11:38
PAYLAŞ
ABONE OL
BAKLAYLA NELER YAPILIR GÖRÜNCE ŞAŞIRACAKSINIZ! BU 3 TARİF BAHARI SOFRANIZA GETİRİYOR

Girit'in yerlileri baklayı, sabahları yanında zeytin ve sarımsak ile beraber çiğ olarak tüketirler. 'Çıkar ağzından şu baklayı' deyimi lafı eveleyip geveleyenler için söylenmiştir. Bakla; hem çok besleyicidir, hem kilo vermeye yardımcıdır, aynı zamanda da iştah açıcıdır. Favizm hastalığı riski olanlar için ise zararlıdır. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

MALZEMELER
1 kg. taze bakla
1 demet taze soğan
Unlu, limonlu su
Zeytinyağı
Tuz
ÜZERİ İÇİN
Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI: Taze baklaları küp küp doğruyoruz. Dörde bölünmüş limon ve bir kaşık un ilave edilmiş suyun içine atıyoruz. Taze soğanları minik minik doğruyoruz. Tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz, üzerine soğanları diziyoruz. Ardından unlu limonlu suyun içinden kevgirle aldığımız baklaları tencereye koyuyoruz. Tuz ilave edip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince bol dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.


İÇ BAKLALI ENGİNAR

MALZEMELER
6 adet çanak enginar
Yarım kg. iç bakla
2 adet limon
Tuz
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
Dereotu
YAPILIŞI: Enginar çanaklarını limonlu suda bekletiyoruz. Ardından enginarları iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye diziyoruz. Üzerine doğradığımız soğanları, zeytinyağını, tuzu ve şekeri koyup un serpiyoruz. Enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Diğer yandan baklaları haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Enginarlar pişince baklaları da içine atıp 15 dakika daha pişiriyoruz. Servis tabağına enginarı ters çevirip üzerine baklaları dizerek dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.

BAKLA SARMA

MALZEMELER
1 su bardağı bakla
Salamura yaprak
1 su bardağı ince bulgur
3 adet kuru soğan
1'er demet maydanoz, dereotu
2 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Sıvı yağ
YAPILIŞI: Öncelikle baklayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün kabuklarını soyarak minik minik doğruyoruz. İncecik doğranmış soğan, bulgur, bakla, maydanoz ve dereotunu, salçayı, naneyi, pul biberi ve karabiberi karıştırıyoruz. Salamura yaprakların her birinin içine bir tatlı kaşığı iç harçtan koyarak sarıyoruz. Bir adet soğan ve dört büyük domatesi rendeleyip tuz, karabiber ve sarımsak ekleyerek dolmaların üzerine döküyoruz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Bir Gece Masalı
    5. Kuruluş Osman
    6. Sustalı Ceylan
    7. Can Borcu
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın