Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Patatesleri çıtır çıtır yapıyor! Tek yapmanız gereken içerisine 1 kaşık...

Patatesleri çıtır çıtır yapıyor! Tek yapmanız gereken içerisine 1 kaşık...

Patatesleri kızartırken ya da fırında pişirirken hatalı bir yöntem izlediğimizde, istenmeyen bir yumuşaklıkla karşılaşmak kaçınılmaz olabilir. Ancak, mükemmel çıtırlığı elde etmek için izlenecek doğru bir yol bulunmaktadır. İşte, patateslerinizi enfes kıvamda pişirmenin sırları!

Giriş Tarihi: 03.01.2024 09:24
PAYLAŞ
ABONE OL
Patatesleri çıtır çıtır yapıyor! Tek yapmanız gereken içerisine 1 kaşık...

İster ezilmiş, isterseniz kızartılmış veya fırınlanmış olarak tercih edin, kavrulmuş patateslerin masadaki yeri bambaşkadır. Herkesin patates kızartması yapmak için kendine özgü tüyoları olsa da şef Millie Simpson, patateslerinizi çıtır çıtır yapacak bir yöntem önerdi. Gelin birlikte bakalım.

BEYAZ SİRKE ANAHTARI

Tuz, genellikle sebzeleri önceden kaynatırken suya eklenen temel bileşendir, ancak Millie'ye göre, patates kızartması yapmak söz konusu olduğunda gerekli değildir. Mükemmel kıvamı elde etmenin anahtarının beyaz sirke olduğunu ortaya koydu. Çiğ patatesleri kaynatırken suya sadece bir çorba kaşığı eklemenin tek ihtiyacınız olduğunu açıkladı.

PARÇALANMASINI ENGELLİYOR

Millie'ye göre, bu yöntem patatesin parçalanmasını önlüyor ve pişirildikten sonra puf puf olmasını sağlıyor. Bununla birlikte, yemeğinizi mükemmelleştirmek için asitli sirke kullanmadan önce doğru patates türünü seçmek önemlidir.

Sır gibi saklanan teşrübe tarifi! Sofranızda vazgeçilmeziniz olacak

Sır gibi saklanan teşrübe tarifi! Sofranızda vazgeçilmeziniz olacak

Bu 3 tarifle şef gibi hissedeceksiniz! Sonuncusu tatlı krizine birebir...

Bu 3 tarifle şef gibi hissedeceksiniz! Sonuncusu tatlı krizine birebir...

T.C. RİZE SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

T.C. RİZE SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

ISI ÇOK ÖNEMLİ

Patateslerinizi haşlamadan önce fırını 240C'ye ısıtın. Millie, her patateste bir gevreklik ve kabarıklık dengesi elde etmek için ısının çok önemli olduğunu kaydetti. Fırın ısınırken patatesleri soyun ve 50 mm'ye 50 mm'lik parçalar halinde kesin.

1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE EKLEYİN

Soğuk suyla büyük bir tencereye koyun ve kaynatmadan önce bir çorba kaşığı sirke ekleyin. Bu noktada, kaynatmak için ısıyı azaltmanız ve spud'ların "yumuşayana kadar pişmesine" izin vermeniz gerekecektir. Patatesleri kavurmadan önce kurumaya bırakmanın önemine dikkat çeken Millie'ye göre, kaynattıktan sonraki adımlar da başarınız için çok önemli.

Bunu, onları sıvıdan çıkararak, süzülmeleri için bırakarak ve ardından yağlı kağıt üzerinde buharla kurutarak yapın. Patatesler kururken, derin bir kızartma tepsisine 200 gr yağ doldurun ve çok sıcak olana kadar fırına koyun.

KIZARTMA YAPARKEN BUNA DİKKAT!

Maşa kullanarak patatesleri tek tek yağa ilave edin ve kızan yağın üzerine gezdirin. Altın kahverengi ve her tarafı gevrek olana kadar yaklaşık 40 dakika kızartın. İki ila üç kez çevirin.

Sır gibi saklanan teşrübe tarifi! Sofranızda vazgeçilmeziniz olacak

Sır gibi saklanan teşrübe tarifi! Sofranızda vazgeçilmeziniz olacak

Bu 3 tarifle şef gibi hissedeceksiniz! Sonuncusu tatlı krizine birebir...

Bu 3 tarifle şef gibi hissedeceksiniz! Sonuncusu tatlı krizine birebir...

T.C. RİZE SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

T.C. RİZE SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Bir Gece Masalı
    5. Kuruluş Osman
    6. Sustalı Ceylan
    7. Can Borcu
    8. Kardelenler
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın