Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır? Tencerede ve Düdüklüde Bütün Tavuk Göğsü ve But Ne Kadar Sürede Haşlanır?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır? Tencerede ve Düdüklüde Bütün Tavuk Göğsü ve But Ne Kadar Sürede Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır diyenler için bu süre, düdüklü veya normal tencereye bağlı olarak değişir. Tavuk haşlama suyu sıcak mı soğuk mu olmalı sorusuna cevap arayanlar, mutlaka soğuk su kullanmalıdır. Aksi halde tavuk eti kararmaya başlar. Tavuk but kaç dakikada haşlanır diye düşünenler, bunun ortalama 40 dk sürdüğünü öğrenmelidir. Peki tavuk göğsü kaç dakikada haşlanır? Nasıl haşlanır?

Giriş Tarihi: 19.09.2024 13:36 Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 13:36
PAYLAŞ
ABONE OL
TAVUK KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR? TENCEREDE VE DÜDÜKLÜDE BÜTÜN TAVUK GÖĞSÜ VE BUT KAÇ DAKİKA HAŞLANIR?

Küçük veya büyük boy olması, tavuk kaç dakikada haşlanır sorusunun yanıtını belirler. Tavuk haşlama suyu sıcak mı soğuk mu diyenlerin kesinlikle soğuk su kullanmaları gerekir. Ayrıca kaynadıkça su azaldığından dolayı mutlaka takviye yapmak gerekir. Tavuk but kaç dakikada haşlanır diye araştıranların dikkat etmesi gereken husus, fazla haşlamamak için süreyi takip etmektir. Tavuk göğsü kaç dakikada haşlanır ve nasıl haşlanır. İşte merak edilenler…

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Bütün veya parça olarak tavuk haşlayacak olanların dikkat etmesi gerekenler bulunur. İlk olarak, tavuk eğer buzlukta duruyorsa çözülmesi için birkaç saat önceden çıkarılmalı ve oda sıcaklığında bekletilmelidir. Temizlerken kan, kir, tüy veya toz gibi maddelerden arındığından emin olunmalıdır. Bu yüzden birkaç kere yıkamak gerekebilir. Bütün tavuğu temizlemek, but veya göğse göre biraz daha zor olabilir. Bundan dolayı içi mutlaka kontrol edilmelidir. Daha sonra tavuk, sığacağı büyüklükte bir tencereye aktarılmalıdır. Üzerini geçecek şekilde soğuk su eklenmelidir. Kaynar su kullanılması tavsiye edilmez, çünkü etin kararmasına neden olur. Kapağını kapattıktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakılmalıdır.

Haşlanma süresi, tavuğun etinin türüne göre değişebilir. Piliçler kısa sürede pişerken, yaşlı olan tavuklar için biraz daha zamana ihtiyaç duyabilir. Ancak ortalama olarak 40 veya 50 dakikada haşlamak mümkündür. Tavuk veya parçalarını bir gün önceden süt, yoğurt, yoğurt suyu veya kefir içinde bekletmek ise yumuşattığı için çabuk pişmesini sağlar.

Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Terbiyeli tavuk haşlamanın nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilir. Bu tarif için gereken malzemeler arasında aşağıdakiler yer alır.

Tavuk baget (7-8 adet)

3 adet orta boy patates

9-10 tane arpacık soğan

1 adet havuç

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

3-4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için:

1 yemek kaşığı un

1 limon suyu

1 su bardağı su

Tavuk bagetlerini suda iyice yıkadıktan sonra tencereye ekleyin, üzerini geçecek şekilde su koyun ve haşlanana dek pişirin.

Öte yandan farklı bir tencerede soğan ile sarımsakları yağda soteleyin.

Dilimlenmiş havuçlar ile patatesleri ilave edin ve bir süre bu şekilde karıştırarak pişirin.

Haşlanan bagetleri de ekledikten sonra tuz ve karabiberi dökün.

Daha sonra diğer tenceredeki tavuk suyunu ilave edin.

Terbiyesi için bir bardak tavuk suyu, limon suyu ve unu karıştırın.

Karışımı tencereye dökün, hızlıca karıştırın ve 1-2 dakika daha orta ateşte pişirdikten sonra altını kapatın.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Kuruluş Osman
    5. Can Borcu
    6. Aile Saadeti
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın