Akasya gamının ismini nadiren duymuş olabilirsiniz. Kimi bölgelerde bu bitkinin ismi Arap zamkı olarak da bilinir. Birçok sektör ve endüstri alanında kullanılan bu bitki, mucizevî bir etkiye sahiptir. Gıda ve kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılır. Akasya gamı nedir sorusunun yanı sıra akasya gamı faydaları neler, hangi hastalıklara iyi gelir sorularının cevabı, söz konusu bitki hakkında ayrıntılı bilgi elde etmenizi sağlayacaktır.
Akasya gamı, Arap zamkı adıyla da anılan bir birçok sektörde tercih edilen bir bitkidir. Boya, tutkal gibi maddelerin üretiminde de kullanılan bu bitkinin gıda sanayinde de kullanıldığı görülür. Meyve suyu, şekerleme, dondurma sanayinin vazgeçilmez içeriklerinden biri olan akasya gamı, bazı kozmetik çeşitlerinde de kullanılır.
Akasya gamı, birçok sektör alanında kullanıldığı gibi bir kısım hastalıklara da iyi geldiği bilinir. Başta gastrit ve bağırsak sendromu olmak üzere çok sayıda hastalığın tedavisinde bu bitkiden yararlanılır. Suda yüksek çözünme özelliğine sahip olan bu baharat, aynı zamanda lifli bir tapıya sahiptir. İçeriğinde bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum bulunan bu bitki, özellikle bağırsaklar için faydalıdır. Doğal olarak sindirimi kolaylaştırıcı etkiye sahiptir.
Akasya gamı, özellikle mide ve bağırsak sorunlarına çok iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırma özelliği olan akasya gamı kaynatılıp içilebilir. Aynı zamanda öksürük gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılan bu bitki, bal ile tatlandırılarak da tüketilebilir. Saç diplerini güçlendirici özelliğe sahip olan akasya gamı suda eritilerek saç diplerine uygulanabilir. Dilerseniz akasya gamına üzüm ya da elma sirkesi ve su ekleyerek daha sağlıklı bir karışım hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız bu karışım da saç diplerinize çok iyi gelecektir.
Akasya gamının ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır. Özellikle romatizmal ağrıların tedavisinde etkili olduğu yönünde bilimsel sonuçlar vardır. Aynı zamanda çeşitli deri hastalıklarına da iyi gelen akasya gamı özellikle sedef hastalığının tedavisinde etkilidir. Genel anlamda akasya gamının suya karıştırılarak ya da kaynatılarak tüketildiğini söyleyebiliriz.