Anne sütü, bebeklerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişiminde hayati öneme sahiptir. Doğum yapan annelerin bir süre sonra yavaş yavaş bebeklerinden ayrı kalmak zorunda olmaları anne sütünün dolapta kaç gün saklanabildiği gibi soruların cevabını önemli kılmıştır. Nitekim her anne en azından 2 yaşına kadar bebeğini emzirebilmek istemektedir. Ancak çalışan anneler bir süre sonra bebeklerini bırakarak iş hayatına dönmesi gerekmektedir. Bu nedenle gün içerisinde belirli zamanlarda sütlerini sağarlar ve bebeklerine verebilmek için muhafaza ederler. Muhafaza edilen sütler için anne sütü dolapta kaç gün saklanır, sağılmış anne sütü buzdolabında ne kadar dayanır sorularının cevabı önemlidir.
Anneler ve bebekleri birbirlerinden ayrı kalsa da annenin göğüslerine süt gelmeye devam etmektedir. Belli aralıklarla gelen sütün sağılması elzemdir. Aksi takdirde biriken süt göğüslerde rahatsızlık meydana getirebilmektedir. Ayrıca anne ve bebek ayrıyken de anne bebeğinin beslenme ihtiyacını karşılayabilmek için göğsünden sağdığı sütünü çok iyi saklamalıdır. Anne sütünün doğru koşullarda saklanması, sütün besin değerini koruyabilmesi için de elzemdir. Besin değeri korunmuş anne sütü ile bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimi desteklenmelidir. Anne sütünü buzdolabında ya da derin dondurucuda saklamak en sağlıklı yöntemdir.
Sütten elde edilecek verim için sütü doğru koşullarda saklamak gerekmektedir. Nitekim bilinmesi gereken bir diğer husus sütün saklama süresi arttıkça tazeliğini yitireceğidir. Anne sütü, buzdolabında süt saklama poşetleri içerisinde muhafaza edilmelidir. Süt sağıldıktan sonra saklama poşetlerine yerleştirilirken gün ve saati yazmanız önemlidir. Anne sütünün buzdolabında bekleme süresi 3 gündür. Eğer sütünüzü derin dondurucu kısmına yerleştirdiyseniz sütünüzü 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Anne sütü oda sıcaklığında bırakılacaksa bu süre 3 saati geçmemelidir. Özellikle yaz aylarında sütünüzü dışarda bırakmamanız tavsiye edilmektedir.