Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yaşam Haberleri Konserve Bezelye Nasıl Yapılır? Hazır Kışlık Bezelye Konservesi Nasıl Pişirilir?

Konserve Bezelye Nasıl Yapılır? Hazır Kışlık Bezelye Konservesi Nasıl Pişirilir?

Kışın yaklaşmasıyla, besin dolu kışlık hazırlıklar oldukça önem kazanıyor. Mutfakların vazgeçilmezi konserve yiyecekler, taptaze lezzetleri sofralarımıza taşıyor. Bu kapsamda, lezzetiyle öne çıkan konserve bezelye sıklıkla tercih ediliyor. Konserve bezelye nasıl pişirilir sorusu bu lezzeti sofrasına taşıyacakların gündeminde yer alıyor. Kışlık bezelye konservesi nasıl pişirilir ve konserve bezelyeyi haşlamaya gerek var mı soruları, yemeğin en önemli aşamalarını oluşturuyor.

Giriş Tarihi: 28.08.2023 15:43 Güncelleme Tarihi: 28.08.2023 15:44
PAYLAŞ
ABONE OL
KONSERVE BEZELYE NASIL YAPILIR? HAZIR KIŞLIK BEZELYE KONSERVESİ NASIL PİŞİRİLİR?

Yiyeceklerin ömrünü uzatan ve mevsim dışı kullanabilirliğini sağlayan konserveler, aynı zamanda oldukça pratik. Hızlı yemeklerin vazgeçilmezlerinden konserve bezelye, temizleme ve kabuklarından ayırma aşamaları olmadan oldukça pratik kullanım sağlıyor. Konserve bezelyeyi pişirmeden önce konserve bezelye nasıl yapılır, konserve bezelyeyi haşlamaya gerek var mı detaylarını bilmek ise oldukça önemli. Kışlık bezelye konservesi nasıl pişirilir öğrenmek isteyenlere, tarifini ve yapılışını derledik.

Konserve Bezelye Nasıl Yapılır?

Konserve bezelye yemeği için gereken malzemeler:

  • 1 adet havuç,
  • 2 adet patates (büyükse 1 adet yeterlidir.)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Konserveden çıkarılan bezelyeler, bir süzgeç yardımıyla süzülür. Süzgeçteki bezelyeler, yıkanır. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Ardından küçük küçük doğranan soğanlar da tencereye eklenir. Ocağın altı açılır ve kısık ateşte, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Havuç ve patatesler de küp küp doğranır. Soğanların kavrulmasıyla küp şeklinde doğranan havuç ve patatesler tencereye eklenir. Patates, havuç ve soğan birlikte 5 dakika daha kavrulur.

Ardından 1 yemek kaşığı salça eklenir ve 3 dakika daha kavrulmaya devam eder. Yarım bardak su eklenir. Suyun da eklenmesiyle harlı ateşte 10 dakika daha pişirilir. Ardından yıkanan bezelyeler de tencereye eklenir. Bezelyelerle birlikte 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Arzuya göre karabiber veya kırmızı toz biber de eklenebilir. Üzerine yarım bardak daha su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve 10-15 dakika daha harlı ateşte pişirilir. Pişen yemek, servise hazırdır.

Konserve Bezelyeyi Haşlamaya Gerek Var Mı?

Konserve bezelyeyi tüketmeden önce haşlama işlemi uygulamaya gerek yoktur. Konserve bezelye pişirilmiş ve konserve içerisinde koruma amaçlı olarak işlenmiş durumda bulunur. Bu nedenle, konserve bezelyeyi tüketmek için hızlıca pişirmek yeterlidir.

Görme engelli arkadaşa hayat değiştiren akıllı baston! İşte o mucize proje

Görme engelli arkadaşa hayat değiştiren akıllı baston! İşte o mucize proje

Sinekler salonunuzu istila etmesin! İşte uzak tutmanın 6 basit yolu

Sinekler salonunuzu istila etmesin! İşte uzak tutmanın 6 basit yolu

T.C. UŞAK 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN Resmi İlandır

T.C. UŞAK 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Bir Gece Masalı
    5. Kuruluş Osman
    6. Sustalı Ceylan
    7. Can Borcu
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın