Havuçlu kek tarifi: Nefis bir lezzet

Çay saatleri ve misafirleriniz için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, adeta gönlünüzde taht kuracak. Havuç ve cevizin bir araya gelerek ortaya çıkardığı bu tada hayran kalacak ve sürekli yapmak isteyeceksiniz. İşte havuçlu kek tarifinin detayları…

Giriş Tarihi: 27.09.2023 09:08 Güncelleme Tarihi: 27.09.2023 09:09
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 50 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 213 kcal

MALZEMELER

3 adet yumurta

3 adet havuç

2,5 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tarçın

Yarım su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk olarak havuçları yıkayıp rendeleyin ve suyunu sıkın.

Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın ve şekerle birlikte mikser kullanarak çırpın.

Yumurta ve şeker köpük köpük olunca içerisine süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.

Un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip mikserle çırpın.

İçerisine ceviz, havuç ve tarçın ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kek kalıbını yağlayın ve içerisine kekin hamurunu boşaltın.

Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin.

Piştikten sonra soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA