Mayhoş bir lezzet: Vişne dolgulu kurabiye

Ağızda dağılan kıtır kıtır bir kurabiye isteyenler bu tarif tam size göre! İşte, çay saatlerinizin yıldızı olacak, mayhoş tadıyla bir deneyenin bir daha vazgeçemeyeceği vişne dolgulu kurabiye tarifi...

Giriş Tarihi: 07.05.2023 10:53 Güncelleme Tarihi: 07.05.2023 10:53
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı

MALZEMELER

1 paket margarin (250 gr.)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dondurulmuş vişne

YAPILIŞI

Un hariç bütün malzemeleri kaba koyup yoğuruyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ekliyoruz. Kıvamını alınca hamurdan, cevizden biraz büyük toplar alıyoruz. Yuvarlayıp, düzleştirip elimizle ortasına buzlu vişneleri, buzları çözülmeden koyup kapatıp yuvarlıyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında üzerleri hafif renk değiştirene kadar pişiriyoruz.

SON DAKİKA SON DAKİKA