TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN

Fruktozlu tatlandırıcıdan kalori fışkırıyor

gösterildi Meşrubat ve pastalarda da bulunan fruktoz, Amerika'da çok kullanılan mısır şurubuyla gündeme geldi. Artan obez sayısı ise bu tür tatlandırıcıların kilo aldırdığının kanıtı olarak gösterildi

Yüksek fruktozlu mısır şurubu, hak ettiği şanı geri kazandı! Amerikan Tıp Birliği, geçtiğimiz haziran ayında 'iftiraya maruz kalan' bu tatlandırıcının, şekerden daha kötü olmadığını açıkladı. Bu açıklama; geçtiğimiz günlerde 'Klinik Beslenme'nin yayın organında, uzun süredir fruktozlu mısır şurubu üzerinde çalışan bir grup beslenme uzmanı tarafından da tekrarlandı.

SİYANÜR DEĞİL AMA
Mısır Üreticileri Birliği'nin ABD'deki televizyonlarda yayınlanan reklamında; iki anne gülümseyerek birbirine yüksek fruktozlu mısır şurubunun son derece güvenilir ve doğal olduğunu anlatır... Doğal mı? Siyanür de öyle! Tabii ki burada mısır şurubunun siyanürle aynı şey olduğunu söylemiyoruz ama onun sağlığa zararsız olduğunu da düşünmüyoruz! Ayrıca, şekerin yiyeceklere eklemek için harika bir madde olduğunu kim söyledi?

ŞEKER KADAR ZARARLI
Yüksek fruktozlu mısır şurubunun şeker kadar zararlı olmadığını söyleyen çalışmalar; soda üreticileri gibi bu ürünü satanlar tarafından destekleniyor... Ve bu çalışmaların tüm sorulara cevap vermediğini düşünüyoruz. Sonuç olarak: Günlük beslenmenizden hem görülen hem de gizli tatlandırıcıları çıkarmak, sizi bir günde yüzlerce kalori almaktan korur...
BİZE ULAŞIN