TAVUK VE ET YEMEKLERİNE ATILAN ACILI BAHARALAR
Tavuk ve et yemeklerine ilave edebileceğiniz acı miktarının 1 çay kaşığı kadar olmasıyla beraber, ekleyeceğiniz kimyon da hemen hemen onun kadar olmalıdır. Böylelikle yediğiniz yemeklerden hem fayda sağlamış olursunuz hem de kolay bir şekilde sindirebilirsiniz.
NOHUT VE KURU FASULYE
Nohut, kuru fasulye ve çeşitli kuru baklagillere pul biber yerine isot koyabilirsiniz. Pul bibere göre ekstra acı olan bu baharat için 1 çay kaşığı miktarı yeterli olacaktır.
ACI BİBER TURŞUSU
Acı biber turşusunu çok seviyorsanız günde iki taneden fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Tüketiminde aşırıya kaçtığınız taktirde mide ve bağırsak problemleri kendini gösterebilir.