Meyveler şekersiz komposto şeklinde içerisine tarçın ve karanfille tadlandırılarak sahur menümüzde mutlaka yer almalıdır.
Kan şekerini hızlı yükseltip aniden düşürebilen kavun karpuz muz üzüm gibi mevsim meyveleri iftar yemeğiyle birlikte bir sağ avuç içi kadar yenilebilir.
Tüketilen meyvelerin yanına 1-2 yarım ceviz eklenerek omega 3-6 değerlerinin arttırmanın yanında tokluk hissimizi sağlar.
Yoğurt kefir ya da tuzsuz ayran ile birlikte alınan meyvelerin ramazan döneminde iftardan 1.5-2 sa sonra tüketilmesi gün içersinde ihtiyacımız olan vitamin ve minerallerin vücudumuza almaya yardımcı olur.
Özellikle iftardan sonraki hazımsızlık ve şişkinlik sürecini atlatmak için rezene çayı ile birlikte yenilen mevsim meyvelerinin (kiraz ,cilek ,kayısı ,erik,yaban mersini…) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.