Ülkemizde bilinen ismiyle çınar pekmezi faydaları ve şifasıyla her derde devadır. İlk olarak Kuzey Amerika'da yaşayan yerliler tarafından bulunan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan bu şifalı ürün, ülkemizde Marmara, Ege, Trakya ve Karadeniz bölgelerinde bulunmaktadır. Akçaağaç şurubunun bir diğer ismi de Maple şurubudur. Dünyada bu şurubun yüzde 80'i Kanada tarafından yapılmaktadır.
Akçaağaç Şurubu Nedir? Nasıl Elde Edilir?
Akçaağaç şurubu isfendan çınarı ya da akçaağacın gövdesinde sadece şubat, mart ve nisan aylarında oluşan özsularının işlenmesi sonucu elde edilen bir şifalı içecektir. Antioksidan bileşenler içeren akçaağaç şurubunda riboflavin, kalsiyum, çinko, manganez, potasyum, fosfor, demir ve magnezyum da bulunur.
Akçaağaç Şurubunun Faydaları Nelerdir?