Bunu yiyen grip olmuyor!
Mor Havuç kebap sofralarının vazgeçilmezi olan şalgam suyunun ham maddesi olarak kullanılıyor. Birçok faydası bulunan Mor havucun en iyisi Konya Ereğli'de üretiliyor. Mor havucun faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte onlardan başlıcaları...
MOR HAVUÇ
Mor havuç şalgam suyunun ham maddesi olarak kullanılan bir sebze türü olarak karşımıza çıkıyor. Mor havuç özellikle İç Anadolu bölgesinde Konya'da yetiştiriliyor. Mor havucun faydaları ise saymakla bitmiyor. Mor havuç şalgam suyunun ham maddesi olmasının yanı sıra göz sağlığına ve mide hastalıkları için antioksidan görevi görüyor. Mor havuçlar, bazı yörelerde şalgam havuç olarak da adlandırılır.
EN SON HABERLER
- 1 Güneş ışığı hastalıktan koruyor
- 2 Elektronik sigara içenler tehdit altında
- 3 Kalp krizinin çığlıkları
- 4 İğne deliğinden prostat operasyonu
- 5 Kalbinize çok iyi bakın!
- 6 Çevresel toksinler parkinson’u tetikliyor
- 7 Az pişmiş tavukta salmonella tehlikesi
- 8 1 Yemek Kaşığı Tereyağı Kaç Gram? 50, 100, 125, 150 Gram Tereyağı ve Margarin Kaç Yemek Kaşığı Yapar?
- 9 Kanserde umut veren tedaviler
- 10 Diyabetik yaralara anjiyo