KOLESTEROLÜ YÜKSEK İNSANLAR YUMURTA YEMEMELİDİR
Uzun süre boyunca, yüksek kolesterolü olan kişilere yumurta yenmemesi söylendi. Yumurtalar bu kişiler için bir süre boyunca 'yasak yiyecek' listesine girdi. Yumurta sarısının beyaza oranla daha fazla yağ barındırdığı doğru.
Fakat tüm yağlar kötü olarak tanımlanamaz. Eğer günde 3 yumurta tüketirseniz bu tabii ki de kolesterolünüz için büyük tehlike taşır. Ancak günde 1 yumurta tüketmek kimseye zarar verebilecek bir şey değildir.
KİLO VERMEK İSTİYORSANIZ YUMURTA SARISI YEMEMELİSİNİZ
Şişmanlamaktan korkan çoğu insan yumurta sarısı yemez. Aslında yumurta sarısı, protein içeren ve kalsiyum emilimine katkıda bulunan D vitamini içerir. Ayrıca karaciğer fonksiyonunun iyi olmasını sağlar. Amerikan Kalp Birliği, günde 1 yumurtanın kolayca sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğini iddia ediyor.
ÇİĞ YUMURTALAR HAŞLANMIŞ OLANLARDAN DAHA SAĞLIKLIDIR
Bazı insanlar kasları büyütmek, sesini geliştirmek veya mide asidini azaltmak için çiğ yumurta tüketir. Ancak çiğ yumurtanın yararı oldukça abartılır.
KAHVERENGİ YUMURTALAR BEYAZLARDAN DAHA İYİDİR
Kahverengi yumurtaların beyaz yumurtalardan daha faydalı olduğu her zaman duyarız. Fakat bu yumurtanın rengiyle olabilecek bir şey değil. Araştırmalar, kahverengi yumurtaların neredeyse beyaz yumurtalarla aynı özellikte olduğunu göstermiştir.
Hangi yumurtanın daha faydalı olduğuna karar vermek için başka faktörlere bakılmaktadır. Örneğin güneşte çok fazla zaman harcayan bir tavuğun yumurtaları 3-4 kat D vitamini içerir.
OTLATILMIŞ TAVUKLARIN YUMURTALARI DAHA İYİDİR
Bu tartışılacak bir ifadedir. Otlatılmış tavukların yumurtaları daha fazla A, E, D ve omega-3 vitamini içerirken, yine de hastalıklardan muzdariptir ve kafesli tavuklardan daha sık yararlanmaktadır.
SARININ RENGİ, YUMURTANIN KALİTESİNİ BELİRLER
İlk bakışta, bu ifade mantıklı görünüyor. Aslında, sarının rengi bir tavuğun diyetine bağlıdır.
HAMİLE KADINLAR YUMURTA YEMEMELİDİR
Yumurta, evrensel bir protein, vitamin, mineral ve amino asit kaynağıdır. Bu yüzden iddianın aksine yumurta, meyveler, balık, fasulye ve tahılların yanı sıra yemesi önerilir. Yalnızca çiğ veya az pişmiş yumurta yemekten kaçınmanız gerekir, ancak bu kural herkes için geçerlidir.
YUMURTALAR YIKANMAMALI VE BUZDOLABINDA SAKLANMAMALIDIR
Bu, ülkeden ülkeye değişebilecek bir durumdur. Bazı ülkelerde insanlar buzdolabına yumurta koymayı ve bir odada bırakmamayı tercih ederler.
Bir yumurta yıkandığında, doğal koruyucu tabakasını kaybeder. Bir ürünü taze tutmak ve bakterileri önlemek için serin bir yerde saklamak önemlidir. Bu yöntem, raf ömrünün neredeyse yarı yarıya artmasına yardımcı olur.
YUMURTANIN BEYAZI KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULMANIZA YARDIMCI OLUR
Ev yapımı yumurta akı maskeleri, cildimizi daha pürüzsüz gösterdiği için günümüzde oldukça popüler.
Fakat bu olay sadece suyun cildin yüzeyincen buharlaşması ve beyazların kolayca yıkanılabilen bir zar oluşturmasından ibaret oluyor.
BILDIRCIN YUMURTASI DİĞERLERİNDEN DAHA FAYDALIDIR
Bıldırcın yumurtası aslında tavuk yumurtalarından daha fazla protein, vitamin ve faydalı elementler içerir, ancak aradaki fark o kadar da önemli değildir. Etkilerini görebilmek için düzenli olarak çok sayıda bıldırcın yumurtası yemelisiniz.