Dikenlerle kaplı olan ve çok sulu bir yapıya sahip olan bu meyve sulu ve tatlı olması ile bilinmekte, çiğ olarak tüketilebileceği gibi reçel veya marmeladı yapılarak yahut sıkılıp içilerek de tüketilebilir. İçeriğinde B1, B2 ve C vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller bulunmaktadır ve sağlık için son derece faydalıdır.
Graviola yurt dışından ithal edildiğinden organik ürün satışı yapan online alışveriş sitelerinde bulunabilir. Graviolayı yeşil kabuğu soyularak içindeki beyaz kısmı parçalara ayrılarak çekirdekleri ayrılır ve bu şekilde tüketilebilir. İçecek şeklinde tüketmek için ise bu şekli ile meyve sıkacağından geçirilebilir. Graviolanın kurutulmuş yaprakları 10 dakika demleyerek çay olarak ya da reçel, marmelat yapılarak kahvaltıda da tüketilebilir.