Hurmalar mükemmel bir besin profiline sahiptir. Kurudukları için kalorileri çoğu taze meyveden daha yüksektir. Hurmaların kalori içeriği, kuru üzüm ve incir gibi diğer kuru meyvelere benzer. Hurmada bulunan kalorilerin çoğu karbonhidratlardan gelir. Gerisi çok az miktarda proteindendir. Kalorilerine rağmen, hurmalar önemli miktarda elyafın yanı sıra bazı önemli vitamin ve mineralleri içerir.
Batı ülkelerinde satılan neredeyse bütün hurmalar önce kurutulur. Hurmaların görünümlerine göre kurutulmuş olup olmadığını söyleyebilirsiniz. Buruşuk bir dış yüzey, kurumuş olduklarını belirtirken, pürüzsüz düz bir yüzey hurmanın tazeliğini gösterir.
HURMANIN SAĞLIĞA FAYDALARI
Hurma kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Çok yüksek lif içeriyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden de koruyor. Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.
Bilim insanları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler. Hurma beyni ve hafızayı ciddi şekilde destekliyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine Retinal'e dönüşen karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.