Kahvaltı yapan çocuk daha mutlu
Uzmanlar en önemli öğün diye bilinen kahvaltının, zinde bir gün geçirmenin anahtarı olabileceğini söylüyor. 42 ülkeden 155 binden fazla çocuğun verisinin incelendiği küresel bir araştırmada; kahvaltı yapmayan çocukların daha mutsuz olduğu bulundu


BEYİN VERİMLİ ÇALIŞIYOR
Birleşik Krallık'taki Anglia Ruskin Üniversitesi'nden, çalışmanın yazarı Lee Smith "Geniş kapsamlı çalışmamız, kahvaltı sıklığıyla yaşam memnuniyeti arasında tutarlı bir ilişki buldu. Yapılan çalışmalar, kahvaltı yapmayan ergenlerde düşük ruh halinin yanı sıra daha yüksek anksiyete, stres ve depresyona rastlandığını gösteriyor. Araştırmacılar bulguların arkasında, düzgün bir kahvaltının gereken besinleri ve enerjiyi sunarak beynin verimli çalışmasını sağlamasının yatabileceğini düşünüyor. Ayrıca sosyoekonomik faktörler de önemli bir rol oynayabilir. Düşük gelirli ülke veya ailelerde yaşayan çocukların kahvaltıyı atlama ihtimalinin daha yüksek olduğu düşünülürse, bu çocukların mutsuzluğunun arkasında farklı nedenler olabilir. Bulguların çocukların aktarımına dayanması ve neden sonuç ilişkisi kurulmaması çalışmanın önemli bir sınırlılığı. Çalışmada ülkeler arasında bazı tutarsızlıklar görüldüğü aktarılıyor. Araştırmacılar bunların, değişen beslenme alışkanlıkları gibi kültürel farklılıklardan kaynaklandığını düşünüyor. Smith "Ancak buna rağmen sonuçlarımız, incelenen tüm ülkelerde bildirilen yaşam memnuniyetinin her gün kahvaltı yapanlarda, hiç kahvaltı yapmayanlara göre genel itibarıyla daha yüksek olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullanıyor.
ROMANYA'DAKİ ÇOCUKLAR MUTSUZ
PORTEKİZ'DE her gün kahvaltı yapan çocuklarda yaşam memnuniyetinin en yüksek seviyede olduğu görüldü. Buna karşın Romanya'nın hiç kahvaltı yapmayan çocukları, en düşük yaşam memnuniyeti puanına sahipti.
EN SON HABERLER
- 1 Hemofilide gen devrimi
- 2 Büyüyen aort bel ağrısı yapabilir
- 3 Artan kalp krizi vakaları korkutuyor: Önerilere uyun, kalp krizinden korunun
- 4 Altı hastalığa karşı tek aşı dönemi başladı
- 5 Sahte kahkaha bile şifalı
- 6 Sağlık Bakanlığı'ndan 'normal doğum' açıklama
- 7 Kanserle mücadelede yapay zeka ile ışık hızında tedavi
- 8 Güneş ışığı hastalıktan koruyor
- 9 Elektronik sigara içenler tehdit altında
- 10 Kalp krizinin çığlıkları