Giriş Tarihi: 27.03.2025 00:31

Yetim çocuklar aynı sofrada buluştu

Yetim çocuklar aynı sofrada buluştu

Şanlıurfa İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şubesi ve Kadın Kolları gönüllülerince "Unutursan Yetim Kalır" temasıyla gerçekleştirilen iftar programına 200 yetim çocukla bir araya gelindi. Birbirinden renkli etkinliklerin düzenlendiği programda minik çocuklar gönüllerince eğlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Karaköprü İlçe Müftüsü Sacit Emiri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Şube Müdürü Sevil Sosyal Maral, TDV Kadın Kolları Şanlıurfa Sorumlusu Adile Nur Dedeoğlu ile yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Yemek sonrası minik çocuklar, palyaço kostümü eşliğinde uzun süre eğlendi. Minik çocuklara oyuncaklar hediye edildi. Miniklere program sonunda da pamuklu şeker ikram edildi. Ayrıca yetim ailelere bayram öncesi gıda kartı ve nakdi yardımda da bulunuldu.

Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, iyiliğin önemine değinerek, "Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kadın gönüllü kardeşlerime canı-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün bizlere emanet olan yetimlerimizle birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Program emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Şube Müdürü Sevil Sosyal Maral, yetim çocuklarla mutluluklarını paylaştıklarını belirterek, ''Çok mutluyuz çünkü bizlere emanet olan can emanetlerimiz dediğimiz yetim çocuklarımızla beraber olmak onları hatırlamak ve beraber sofralarımızı paylaşmak çok güzel bir duygu umarım bu vesileyle bütün her yere yayılır ve bütün yetim çocuklara sahip çıkılır diye umut ediyorum.'' dedi.

TDV Kadın Kolları Şanlıurfa Sorumlusu Adile Nur Dedeoğlu ise, Ramazan ay boyunca sahada olduklarını vurugulayarak, ''Aslında Ramazan boyunca hem sahada olsun hem bu tür programlarda yetim çocuklarımız ve ihtiyaç sahipleriyle bir araya geldik. Buda ramazanın sonuna doğru son iftar programımız oldu ve 200 tane çocuğu ağırladık bugün güzel bir program oldu.'' diye konuştu.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Sanliurfa Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Sanliurfa Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

SANLIURFA HAVA DURUMU

25 Nisan 2025 Cuma

24 º

24 º / 15 º
Gökgürültülü Sağanak Yağışlı