Olay önceki gün sabaha karşı Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akabe Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre eline tiner şişesi ve bez parçası alan Emin B., (25) mahallede park halinde bulunan 9 otomobili henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı ateşe verdi. Araçların yandığını gören mahalle sakinleri itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yanan araçları söndürmeye çalışırken Emin B. ise mahallede yaşayan yabancı uyruklu bir şahıs tarafından yakalandı.
Kaçmaya çalışan Emin B., yabancı uyruklu şahsı da vücudunun çeşitli bölgelerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Yaralı şahıs olay yerinde bekletilen sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Suriye uyruklu şahıs daha sonra ambulans ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren şahsın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan Emin B. yapılan işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.