Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim gören tüm sınıf düzeyinde 60 öğrencinin yaptığı tatlılar yarıştı. Yarışmanın birincisi Nisa Karataş'ın yaptığı frambuaz soslu cheescake oldu.
Katıldıkları birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türk mutfağını tanıtan ve yaptığı lezzetli yemek ve tatlılarla önemli dereceler elde eden Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Bölümünün öğrencileri, daha iyi yemek ve tatlılar yapabilmek için kendi aralarında da yarışıyor.
Bu kapsamda 60 öğrencinin katılımıyla bölüm içinde "Tatlı Yarışması" düzenlendi. Birbirinden lezzetli tatlıların yarıştığı lezzet şöleninde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek ve TAŞFED Yönetim Kurulu Üyesi ünlü aşçılardan oluşan jüri üyeleri yarışmacıların tabaklarını değerlendirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz'da yarışmayı yakından takip etti.
Birbirinden iddialı tabakların yarıştığı yarışmada, jüri üyelerin ilk üç dereceyi alan yarışmacıyı seçerken bir hayli zorlandı. Yarışmanın birincisi frambuaz soslu cheescake ile Nisa Karataş, ikinci vişne dolgulu çikolata kaplı ferroro pasta ile Esra Kabaca, üçüncü ise çilek soslu mini cheescake ile Betül Turan oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Katılım Belgesi, 1. 2. ve 3. olan öğrencilere ise madalya ve bıçak seti armağan edildi.
UYGULAMA RESTAURANTI KAZANDIRILACAK
Belge töreninden sonra başta federasyon başkanı olmak üzere, jüri üyeleri, emeği geçen öğretmenler ve tüm katılım sağlayan öğrencilere teşekkür eden Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu, Uluslararası Yemek Yarışmalarına hazırlık niteliği taşıyan bu tip yarışmaların öneminden bahsetti. Denizli'de yapılan Uluslararası Yemek Yarışmasında kısa bir zaman önce Türkiye Birinciliği kazanmış olduklarını ve bu başarıyı sürdürülebilir hale getirebilmek için çalıştıklarını söyledi. 4 yıldır HFZ MTAL'de Okul Müdürü olarak görev yaptığını belirten Selimoğlu, Yeniden Yönetici Görevlendirme Takvimi doğrultusunda bir 4 yıl daha görev süresinin uzatıldığını belirterek, ikinci dört yıllık çalışma döneminin vizyon projesi olarak okula bir Uygulama Restaurantı kazandıracaklarını ifade etti.
Döner Sermaye çalışmaları konusunda da Tekirdağ'da öncü liseler arasında yer aldıklarını belirten Selimoğlu, 2023 yılı DÖSE cirosunun yaklaşık 3 Milyon TL olduğu işaret ederek, yapılacak olan Uygulama Restaurantı ile bu cironun yıllık 10 milyon TL olmasını hedeflediklerini söyledi.
Selimoğlu, Günlük tabldot, catering hizmet, hafta sonu kahvaltı konsepti ve yaz aylarında kır düğünü organizasyonlarının da yapılmasının planlandığı Uygulama Restaurantında mezun olan bir çok öğrencinin istihdam edileceği belirterek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ya yatırım planı ya da hayırsever katkısı ile projenin başlatılması konusunda çalışmalara başladığını ifade etti.